Corona Frankrike

Publicerat den av

2020-03-15 – Corona Frankrike

Här är det senaste jag känner till om Corona i Frankrike
Corona Frankrike gör att landet stänger alla sina butiker, restauranger och nöjesfaciliteter från och med idag, Söndag. Man ber sina 67 miljoner invånare att stanna hemma för att bekämpa spridningen av Coronaviruset i landet.
Frankrike har, enligt WHO 3640 fall confirmerade, 79 dödsoffer. Man har en mycket brant stigande kurva av insjuknande. I går, Lördag hade man 780 nya fall. Förra lördagen hade man 193.

2020-03-13

Den franske presidenten Macron meddelar att alla landets skolor och universitet stängs till följd av spridningen av coronaviruset. Macron säger att detta är den allvarligaste hälsokrisen i landet på över etthundra år. Till detta kommer rekomendationer om att människor över 70 år bör hålla sig hemma i möjligaste mån. Sedan början av mars har antalet invånare sm bär på Coronaviruset ökat kraftigt. I böran av mars stängde Frankrike ner ett hundratal skolor som fanns i drabbade områden, nu stänger man alla.


Jag måste citera Johanna Frändén på Twitter: “Fransmännen har varit för olydiga, enligt regeringen. Har inte låtit bli att röra på sig, trots anvisningar: Årets minsta överraskning i landet där man alltid gör tvärtemot vad myndigheterna säger”.
I en annan tweet skriver Johanna:
Kan vi utesluta att den här hysterin kring att stänga skolor i själva verket bara är en barndomsdröm come true för många i beslutsposition.
Vi landsortsungar minns ju dagarna när skolbussen inte kom fram pga snöstorm och man fick traska hem i triumf och äta mackor hela dagen.”
Nästa inlägg:
“Faller kanske i Frankrike lite på att Emmanuel Macron säkert älskade Varje dag i skolan och inte kan identifiera sig med detta(Han älskade ju fröknarna i alla fall).
Följ Johanna så får du ett gott skratt emellanåt. Twitter var det.

Corona - Frankrike
Ett lavendelfält i Frankrike