TT-Linjen

Publicerat den av

Ska du resa ner i Europa?


Det finns många vägar du kan ta för att komma ner i Europa. Jag för gen del föredrar att ta lite färja, från Trelleborg till Rostock. När du inte har bil, så är det lite oanständigt att ta sig från Trelleborgs station till färjeterminalen. Det är en promenad på 10 – 15 minuter. När du väl är i Rostock, så blir det ganska kul. Du ska ta buss 19 eller49 från terminalen upp till en lokalstation som heter Rostock – Dierkower Kreuz. Där byter du till Spårvagn 2 eller 3. Du kan ta S-Bahn också som går till Rostock Hauptbahnhof. Har du väl kommit dit, så har du hela Europa framför dig.

Välj Hamburg eller Berlin som nästa stopp!Här har du ett massivt svårt val, ska du resa från Berlin eller Hamburg. Lite beror det på vart du ska, eller egentligen inte. Berlin är så pass stort att du kommer i princip vart du vill i Europa om du har Berlin som utgångspunkt. Hamburg kan du också välja, då med med några färre direktstationer österut. Å andra sidan åker du Hamburg – Berlin, så är du på utgångspunkten i alla fall. Från Hamburg tar du dig lätt till München och andra trevliga hållpunkter i södra Tyskland. Det kan jag lova dig, du känner dig aldrig instängd om du åker tåg i Tyskland.

Från Sverige till TrelleborgTack vare Skånetrafiken kan du nå Trelleborg väldigt enkelt via tåg. Du letar efter Lund som station för din tågresa, och sedan tar du Skånetrafiken mellan Lund och Trelleborg, en resa på knappt 50 minuter. Lund når du med de allra flesta tåg uppifrån Sverige. Bor du i Norrland, så har du ett byte i Stockholm.

Färjan mellan Trelleborg och Rostock


Det är en hel del olika färjor som trafikerar linjen. Oavsett vilken avgång du väljer, så har du omkring 6,5 timmars härlig sjöresa framför dig. Du kan sätta dig till bords och njuta av god mat, och ta med dig en god bok, så kan du sjunka ner i en trevlig vilfåtölj och underhålla dig. Är du lite trött, så skaffar du en hytt, där du sover gott. Oavsett vad du väljer så är möjligheterna dina, och du vet vad som är bäst för din kropp när du reser.

Spartips


Ofta har man på TT-linjen lite rabatt, om man kan koden. Jag delger dig härmed sommarens kod. Skriv in sommar23, så ska du få tio procent rabatt på biljetten. Du ser det är lönsamt att läsa min blogg. Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev, så kommer det flera tips allteftersom.