Italien

Publicerat den av
Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Räknar du från Malmö eller Helsingborg, så når du delar av Italien på under 150 mil. Det är två tankar normalt, och så befinner du dig i en mycket vacker del av Europa, det är bara frågan om vilken del du vill ta åt dig. Det är här min blogg kommer in, läs om de olika platserna och och dröm dig framåt, till din nästa resa, besök platserna och se om jag har rätt i min beskrivning. När du åter är hemma hoppas jag du skriver till mig här eller på vår Facebooksida, och ger oss din upplevelse.
Italien är i grunden ett land att uppleva. Här finns så mycket historia att det räcker till ett helt liv om du vill plocka in allt. Men nöj dig med att bara resa och uppleva, så blir du säkerligen nöjd. Frågan är bara vilken del av landet som ska få ta del av ditt besök. Varje del har sin charm, så valet är svårt, mycket svårt. Vill du inte köra så långt så har du norra Italien, där det bjuds på bad och långgrunda stränder vid Adriatiska havet, eller kanske hoppa in vid San Remo på den västra delen.

Toscana


Eller ytterligare en bit söderut, till det vackra Toscana, där du stöter på Florens och Pisa, samt den lilla furstelandet San Marino. Väljer du rätt väg genom Europa hinner du fram till Rom innan trippmätaren slår över 200 mil. När du ändå kommit så här långt, så lägg till drygt 20 mil så har du Neapel, Pompei och svenskkända Capri inom besöksavstånd. Ytterligare ca 70 mil och du har Palermo på den maffiatäta ön Sicilien. På vägen dit har du många många små fina italienska byar att besöka och uppleva. Och det är nu du ska ta fram den här bloggen och gå vidare, för här skriver jag nu mycket om Italien och om alla dessa trevliga besöksmål du kan uppleva.