Tåg och Buss till Österrike

Publicerat den av

Sugen på att åka tåg och buss till Österrike, eller en kombination av detta till Österrike. På denna sida ska jag plocka fram ett antal resvägar som du kan ta. Utgångspunkten blir södra Sverige. Kommer du norrifrån, så lägg på resan till avreseorten. Vet du inte vart i Österrike du ska åka, glid in på turistinfon i Österrike och leta efter ditt favoritmål.

Tåg och buss till Österrike


När jag har följt debatterna, och tipsen på resor ut ut Sverige. Så har de flesta tagit vägen via Köpenhamn och Hamburg. Många missöden har där inträffat. Du kommer att se rutterna här, men det finns många andra vägar ut ur Sverige och som i de flesta fall definitivt konkurrerar med Danmarksrutten. Både vad gäller pris och komfort, ibland också tiden. Ibland är det dock sämre med både tid och pris.
Men du kanske kan sova i en bra säng en natt. Kan vara värt ganska mycket.
Nåväl, jag kommer att plocka fram många olika förslag allteftersom jag hittar lämpliga resor. Låt oss börja. Du ska enbart ta detta som förslag. Det finns många länkar du kan följa och det är till slut du som bokar.
Jag vet att resplanerna fungerar när jag skriver detta, men jag garanterar givetvis inget för all framtid. Hittar du något fel, hör av dig. Det finns ett formulär längst ner på denna sida.
Alla priser gäller för en vuxen.

Karlskrona – Wien – Färja och Buss

Det här blir en ganska ovanlig resväg. Först bokar du in en avgång med Stena Linje. Klicka på länken ovan, så kommer du rätt. Tar du dagsturen så avgår den 09.00 från Karlskrona och ankommer Gdansk 19.30. Allt till en kostnad av 349 sek. Du åker buss 105, 125 eller 150 från Stenas terminal till Bussterminalen.
Väl i Gdansk kliver du på en FlixBus exklusiva erbjudanden Flixbuss som avgår 21.10 från busstationen. Byte blir det i Berlin, dit bussen ankommer kl 06.00. Du får sova på bussen. Nästa buss avgår från Berlin kl 09.00 och ankommer Wien kl 18.05. Allt till en kostnad av 39.89€ , 390 sek. 
Är du kvällspigg kan du vänta någon timme till i Gdansk. Nästa buss avgår 23.45. Har ett byte i Katowice 08.10. Ett uppehåll på drygt fyra timmar innan ni åker vidare. Den här bussen kommer också till Wien klockan 18.05.
Fördelen med denna tur är att den kostar mindre, 23,80€. 240 sek. 
Tar du en sådan här tur kostar det sammanlagt 739 resp 589 sek. Det tillkommer ca 20 sek för den kommunala färden mellan färjeläget i Gdansk till bussterminalen.
Jag ska icke påstå att detta är den bekvämaste resan. Men jag kan nu lugnt påstå att det är den billigaste, framförallt om du väljer vägen över vackra Katowice. Tåg och Buss till Österrike, det går att fixa för ett ganska lågt pris.

Ny färjelinje från Nynäshamn – Rostock

Våra färjelinjer kommer ibland med nyheter, och för oss som gillar Europa, har det införts lättnader då Hansa Destination sedan hösten 2020 trafikerar Nynäshamn – Rostock, ibland via Visby. När du väl hamnat i terminalen i Rostock, så tar du matarbussen till Rostock HBF, och där kliver du på tåget till Wien, en resa på knappt elva timmar och till en kostnad av dryga tusenlappen. Eller så klämmer du dig på bussen, och åker ungefär lika länge, men till en betydligt blygsammare kostnad, 328 spänn. Du tittar på Flixbuss, så dyker detta upp. När du väl sitter på Flixbuss, så kan du med stor sannolikhet ta sträckan i etapper. Du har nämligen ett byte i Berlin, och i den staden gör det absolut inte ont att stanna några dagar. Jag vet nu inte om man får ta en längre paus, eller om man måste åka direkt. Då kan du ju köpa enkelbiljetter, en till Berlin, och så nästa Berlin – Wien.