Nederländerna

Publicerat den av

Hollands Flagga

Hollands Flagga
På en storlek som Skåne och Småland tillsammans samsas ca 17 miljoner innevånare. Det blir drygt 410 personer per km2. Det är ett av världens mest tätbefolkade länder.

Vägnätet är i toppform och det allra mesta är utan avgift. Det enda som aktiverar plånboken är Westerscheldetunnel , väg N62, en tunnel i södra Zeeland, under Schelde. En avgift på 5€ för en vanlig personbil.
En annan liten detalj att uppmärksamma, det är trångt i de större städerna. Kör du i inlandet, så är det inga större problem. Men tar du kuststäderna, så var beredd på köer. En uppdaterad GPS alternativt en väldigt detaljerad karta är att föredra.

Hastigheter:

Motorvägen har 130, motorled har 100 och vanlig landsväg har 80. Ibland anger skyltar annan hastighet. Och ibland vägens mittlinjer. Är det dubbla mittlinjer med grönt streck mellan, så gäller 100, är det bara dubbla mittlinjer, oavsett om de är heldragna eller brutna, så gäller 80.

Alkohol:

Som i de flesta andra EU-länder gäller 0,5 promille. Har man nyligen tagit körkortet får man hålla igen lite. 0,2 promille gäller för de första fem åren. Min inställning är att du ska vara helt nykter.

Lyset:

Sätt på ditt halvljus, eller åtminstone varselljus även på dagtid. Det är inget krav i Holland, men du syns ju, och det kan aldrig vara fel.

Bilkrångel:

Min vanliga rekommendation gäller även här, teckna en assistansförsäkring. På många vägar finns hjälptelefoner. Kolla bara upp, så att du vet exakt var du befinner dig.

Olycka:

Råkar du ut för en trafikolycka, så tillkallar du räddningstjänst, Polis och Ambulans via EU-numret 112. Är det personskada, ska polisen tillkallas. Är det ”bara” plåtskador, så behöver polis inte tillkallas. Men för din trygghet, kalla in polisen i alla fall. Det försämrar inte din situation.

Utrustning i bilen:

Varningstriangel och reflexväst. Den första är obligatorisk, den andra är en rekommendation, som jag tycker du ska följa. Du syns. Sommardäck gäller för det mesta med ett mönsterdjup på minst 1,6 mm. Kör du med vinterdäck, så behöver de vara 4 mm. Kommer du med dubbdäck, då blir det grinigt. De är helt förbjudna.

Trafikregler:

De flesta är liknande vi har i Sverige. Med ett lugn och sunt förnuft kommer du långt. Måste du snacka i mobilen, se till att göra det med hands-free. Håller du luren i handen, så kommer polisen och det är bara att hala upp plånboken. Den holländska polisen tar kontant betalning. Högerregeln gäller, ja om det nu inte finns skyltar. Närmar du dig en bilkö, sätt på varningsblinkers, så att du uppmärksammar bakomvarande på att det står stilla, alternativt går sakta. Annars får du kanske besök av en holländare i baksätet, och sådant fördröjer resan, samtidigt som det ger obehagliga minnen. Sådant vill vi inte ha.

Handikappfordon:

Du ska ha ett EU-märkt handikapptillstånd. Det ger rätt till tre timmars parkering där restriktioner råder. Är det betalda parkeringsplatser gäller samma regler som för vanliga bilar. I Amsterdam gäller speciella regler. Du behöver en kod för att kunna parkera där. Tidigare hittade du den på cition.nl, men den sidan fungerar icke nu. Jag letar vidare.

Dessa regler gäller 2016-08-12