Irland – Restips

Publicerat den av

Långt ut i Atlanten dyker den gröna ön upp, Irland. Landet har en rik historia. Irländaren är seg och uthållig i sin karaktär, något som speglas inom litteratur och film.

Den gröna ön

Den gröna ön kommer sig av att det regnar en stund varje dag. Det är sällan det är helt molnfritt vilket innebär att växterna har mycket gynnsamma förhållanden. Du som gillar rhododend­ron ska åka till södra delarna av ön, där den växer vild i höga buskage.

En Guinness

En Guinness smakar godare i Dublin, färsk direkt från bryggeriet. Men det finns en massa annat du kan göra. Här är det perfekta stället att mata ankorna, Stephen’s Green eller ordna en picknick i Phoenix Park. De mer kulturellt intresserade vill gärna följa i de litterära fotspåren från författare som William Butler Yeats och James Joyce.

Den Irländska landsbygden bjuder på många upplevelser. Återkom till denna hemsida, så ska du se att vi fyller på med upplevelser efterhand. Har du egna tips får du gärna delge oss dessa.

Irländska Klippor
Irländska Klippor

Vandra på Irland


Gillar du att vandra, så ska du givetvis ta med dig kängorna när du besöker landet. Massor av Atlantvindar ger dig mycket blåst, och du känner verkligen att du lever. The Gobbins heter ett stråk som du ska prova på. Där bland den Irländska vinden och klipporna får du verkligen känna på det härliga livet. Med hjälp av din lokalguide tar han eller hon dig till naturplatser som du knappast trodde fanns. För 20£ och du är vuxen och 14,50 £ för seniorer, barn och studenter, så får du en härlig upplevelse i klassisk irländsk miljö.

Irländsk whiskey


Denna ädla dryck finns givetvis på ön. Är du intresserad av detta, så ska du besöka sidan om Irländsk Whiskey. Följ länken så kommer du direkt på rätt plats.