Färöarna

Publicerat den av
Färöarna Flagga

Färöarna Flagga

Mitt mellan Norge och Island ligger de 18 öarna som tillsammans utgör Färöarna. De har ett danskt inflytande, men har självständighet. Sedan 2016 vajar den egna flaggan på alla offentliga byggnader. Tidigare vajade den danska dannebroen. Det är inga problem att köra bil på öarna, dock ska du se upp med får som ibland dyker upp på vägarna. Tvärtemot vad många förväntar sig, så är trafiken ganska intensiv.

Det har varit väldigt svårt att hitta uppgifter om trafikreglerna på Färöarna. Jag har en del, det framgår nedan. Men som du ser saknas en del. I och med det danska inflytandet så gäller många danska trafikregler. Jag ska fylla på här allteftersom jag får det bekräftat. Har du uppgifter, meddela oss gärna.

Vägtullar och avgifter:

Det finns en hel del tunnlar och broar på Färöarna och de är avgiftsbelagda.

Betalmedel:

Det finns Färöska kronor, FKr. Men det är ingen självständig valuta utan den är knuten till den danska kronan DKK. Skulle Danmark ansluta sig till EURO, så har Färöarna möjlighet att behålla sin egna valuta. Du kan använda danska kronor som valuta. De Färöska är danska, men med Färöska motiv.

Telefonnummer:

Allmänt larmnummer: 112

Svenska Ambassaden:

Det finns ingen svensk ambassad på Färöarna. I stället finns det ett konsulat på adressen:
Bögöta 16,
FO-100 Torshamn.
Telefon +298 35 17 10.
Mail: hp@adv.fo

Uppdaterad: 2017-08-13

Färöarna

Färöarna