NordMakedonien – Trafik

Publicerat den av
Makedonien flagga

2018-06-12

Just idag kom Grekland och Makedonien överens om att ändra namnet till Norra Makedonien. Konflikten mellan de båda länderna har varit sedan Makedonien bröt sig ur Jugoslavien. Det finns i landskap i Grekland som heter Makedonien. Det är anledningen till att man inte ville erkänna Makedonien.

Nåväl, nu är konflikten löst och förhoppningsvis kan NordMakedonien få det lite lugnare, kanske bli medlemmar av EU och lite annat som det finns behov av. Trafiken ändras säkert inte.

Det sydligaste landet i det som kallas för Balkan. NordMakedonien var tidigare en del av Jugoslavien. Kapaciteten för de vägar som finns är undermåliga. Trafiken växer fort och man bygger inte ut kapaciteten i motsvarande grad. Det innebär att vägnätet är underdimensionerat, De större rutterna, med utgångspunkt från Skopje till Grekland eller Serbien, är tungt belastade med tung trafik. På det mindre vägnätet, framförallt i bergen, kräver fyrhjulsdrift, ja om du överhuvudtaget kommer fram. När det är mörkt ska du verkligen ta det lugnt. Det förekommer att arbetsredskap, boskap, traktorer, människor och cyklister tar sig fram. Alla utan någon som helst form av belysning eller reflexer. Det här förekommer på alla vägar, även motorvägar.
Den NordMakedonske bilföraren har ofta tung högerfot och bekymrar sig inte så mycket över eventuella trafikregler. Polisen försöker stävja detta, men är underbemannade, så det blir som det blir.

Vi körde genom landet under vår höstresa 2019. Naturligtvis hoppade det fram en polis och stoppade oss. Han var ung och troligtvis ganska ny. Men han kom fram, stannade en bit ifrån oss, gjorde honnör och ville se på körkortet. Sedan vinkade han ur mig och bad att jag skulle följa med. Jag anade ugglor i mossen. Men han visade på sin radar. Han pekade på en hastighet, 88, aj fan tänkte jag, det var nog bara 80 här. Men så visade han på en annan del av radarn, där stod det 60. Hmm den skylten hade jag fullständigt missat. Nåväl, han tog mig med till sin polisbil, där satte han sig plockade fram ett papper och skrev 45€ eller 47€. Jag minns inte exakt. Han ville att jag skulle åka till banken och betala. OK, men då vill jag ha mitt körkort så att jag kan visa ifall någon annan stoppar mig. Nej det behöver du inte. Åk bara till banken och betala. Till vem ska jag betala var min nästa fråga. Det vet dom på banken. OK, var ligger närmaste bank. Då insåg nog killen att jag inte riktigt kände till området, så han kallade till sig en äldre kollega. De samtalade en stund, och så vände han sig mot mig, lämnade tillbaka mitt körkort, och sa till mig på allvar, att jag skulle ta det lite lugnare. Jag lovade givetvis, jag brukar normalt hålla hastigheterna när jag kör utomlands. Jag tackade, tog mitt körkort, gick tillbaka och fortsatte vår färd. Nu var jag dock betydligt mera uppmärksam på hastigheter. Min polis körde om oss, och försvann bort ganska fort. Min tanke var då att de säkert skulle sätta upp en ny kontroll. Mycket riktigt, några mil bort, så stod de åter vid vägkanten. Nu var jag dock stensäker på att jag höll hastigheten så pulsen gick icke upp. Vi passerade, jag vinkade. Han vinkade inte tillbaka, jag tror inte han kände igen mig. Så se nu till att du håller hastigheten när du är ute och kör.

Hastighetsbegränsningar:

Tätbebyggt område: 50 km/h
Utanför tätbebyggt område: 80 km/h
Dubbla körbanor: 100 km/h
Motorvägar: 120 km/h

Utrustning i bilen:

Första hjälpen kit
Bogserlina
Brandsläckare
Varningstriangel
Reflexväst till alla som befinner sig utanför fordonet på väg.

Dokument:

Du måste ha med dig en giltig reseförsäkring för dig som person. Visserligen är EU-medborgare undantagna sedan 2009. Men ta med dig ändå. Det händer tydligen att personer utan reseförsäkring vägras tillträde i landet. Givetvis ska bilen vara försäkrad och här är det grönt kort som gäller. Bilens registreringsbevis ska vara med. Pass är den personligt giltiga handlingen, och så behöver du ditt körkort för fordonet du kör. Det rekommenderas starkt att du har ett internationellt körkort med dig.

Bilbälten:

Alla i bilen ska ha bälten. Barn under tolv år får inte sitta i framsätet. I övrigt finns det inga lagar på hur barn ska sitta fastspända. Men du är ju rädd om ditt barn, så du har ju en väl anpassad bilbarnstol. Barn under två år får sitta i bakvänd stol i framsätet om du har deaktiverat airbag.

Vägtullar och avgifter:

Det finns vägavgifter för motorvägar, tunnlar och broar.

Betalmedel:

Det är ofta kontanter som gäller. Vissa större kedjor tar betal- och kreditkort. Valutan är Denar (MKD). För 100 SEK får du omkring 650 MKD.

Inresa:

Har du synliga skador på bilen måste du se till att du får dessa skador dokumenterade innan du reser in. Annars kan du få problem när du lämnar landet. Skulle du få en skada på bilen när du är i Makedonien, se till att få en polisrapport om händelsen. Den ska du kunna visa upp när du lämnar landet.

Böter:

Du får med dig en liten lapp som ska betalas via bank eller postkontor. Polisen får inte ta in kontanter på plats. Betalar du inom åtta dagar, så halveras böterna.

Telefonnummer:

Polis 192
Brandkår 193
Ambulans 194

Svenska Ambassaden:

8ma Udarna Brigada No 2
Skopje
+389 2 329 78 00

Promille:

För vanliga bilister är det 0,5 promille som gäller. Yrkeschaufförer har nolltolerans. Det utdöms böter eller fängelse om du överskrider gränsen. Körkortet behåller den Makedonska staten. Är du berusad får du icke sitta i framsätet. Blir du stoppad och vägrar blåsa i alkoholmätaren, så räknas det som att du är berusad och får din böteslapp, eller fängelse.

Drivmedel:

Det finns gott om stationer och de har åtminstone 95, 98, Diesel, Euro Diesel och LPG.

Olycka:

Om du blir inblandad i en trafikolycka, tillkalla polis. Detta oavsett om du måste eller ej. Polis måste tillkallas vid personskada. Får du skador på din bil behöver du en polisrapport som du ska visa upp vid gränsen när du lämnar landet.

Mobilen:

Här är det enbart handsfree som gäller. Du får inte använda radardetektor.

Halvljus:

Ska användas dagtid.

Parkering:

Parkerar du illa så kan bilen bortforslas eller låsas fast. Du återfår din bil mot en grundlig avgift.

Vinterutrustning:

Mellan den 15 november och 15 mars måste alla fordon som körs utanför tätbebyggt område ha vinterdäck med ett mönsterdjup av minst fyra mm. Eller sommardäck, med minst fyra mm, tillsammans med snökedjor. Då får du köra Max 70 km/h. För fyrhjuliga fordon är mönsterdjupen minst sex mm.

Övrigt:

Det är proklamerat ett nödläge i Makedonien, både vid den norra gränsen mot Serbien och den södra mot Grekland. Beslutet innebär att den Makedonska militären ska kontrollera gränserna. Främst handlar det om att stoppa migranter från Mellanöstern från att komma in i Makedonien. Beslutet gäller till och med den 31 december 2017.

Uppdaterad: 2019-10-22

Uppgifterna kommer från många olika källor. Vi gör vårt bästa för att de hela tiden ska vara korrekta, men fråntar oss ansvar för om något har blivit fel.

Skopje - Makedonien

Skopje – Makedonien