Vilket kort ska du ta med dig på resan?

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 3575 Gånger!

I samarbete med Kortio:
Hur är det? Du ska ut om resa och funderar på det här med kort och pengar, det är valutapåslag här och det är valutapåslag där, ibland på flera procentenheter. Bränner du 10 000 i fickpengar på en resa, då med 3% valutapåslag, å skickar du iväg 300 sek i en avgift som är onödig. Easyliving har 0% valutapåslag. Om du tittar in på Kortio så har du alla kort och alla kostnader för att använda kort utomlands. Du kan dessutom hitta kreditkort för resa på den sidan. Du väljer själv.
Ska du ta ut kontanter, så ska du vara extra uppmärksam, oavsett vilket kort du använder. Euronet är ett stort företag som förmedlar pengar, undvik detta. Du blir blåst. Deras automater heter ofta ATM, och du kan vara ganska övertygad om att du blir blåst, dels genom att få en avgift och dels genom att få en väldigt låg växlingskurs. Automaterna är programmerade som så att har du ett inhemskt kort, så får du rätt kurs, men kommer du med ett utländskt kort, så kan du få upp till halva kursen när du växlar. Så undvik dessa automater. Så att välja rätt kort och rätt uttagsautomat kan spara mycket pengar på din resa. Du vet numera vart du ska läsa för att hitta det kreditkort som passar dina syften allra bäst. Utnyttja den förmånen.
Så nu är det bara att börja planera din resa. Du vet var du hittar relevant information om både betal- och kredit-kort, så vad väntar du på. Här på min blogg finns det en hel del reseupplevelser, som du gärna får ta del av. Och det kommer mera, jag lovar. Jag planerar själv för en resa i östra delarna av Europa. Polen, Ukraina, Rumänien, och några länder på Balkan, bland annat Serbien och Montenegro samt en tid i Tirana i Albanien. Det blir många upplevelser att samla på.

Bild från Pixabay