Viktigaste fordonet i Italien?

Detta inlägg har blivit läst 1855 Gånger!

Kan det vara en Vespa eller åtminstone en tvåhjuling. På den här bilden ser du en mor och barnet transportera sig i den mycket täta trafiken i norra Italien. Här San Sebastian.

Kustvägen

Ja, jag ska erkänna, det finns många oerhört vackra avsnitt om man kör kustvägen mellan Nice och San Remo, en sträcka på knappt tio mil. Den är trång och tvåfilig. Mestadels är det stadsbebyggelse och hastigheten är då satt till mellan 30 och 50 k/h. De flesta fordon håller den hastigheten för de vet att det inte går att köra snabbare, det är en konstant kö. Men dessa vidunderliga tvåhjulingar bekymrar sig icke. Det är fullt ställ på de allra flesta. ja, motorcyklar håller igen en del, men övriga EU-moppar och annat. De ligger till vänster om en, i mittenfilen. Jag är förvånad över att det inte händer mer olyckor, det är inga stora avstånd de har.

Utsikten – Kust och Vespa?

Ja är ni flera som kör, då ska du försöka smita undan detta uppdrag när ni kör denna väg. Jag lovar, om du kör, då måste du ha all din uppmärksamhet på trafiken. Missar du det minsta, ja då har du en vespa i fronten eller en motorcykel i bakluckan. Det kan vara bättre att köra lite och stanna. Låt de här knappt tio milen ta en hel dag, eller varför inte flera dagar. Det finns många stoppa att göra, Cannes, Nice, Monaco och vad de klassiska orterna på Rivieran nu heter. Det finns många fina trevliga småbyar att kolla på.

Badstränderna

Vill du börja ytterligare en bit västerut så har du ju Saint-Tropez. Här dyker det dock upp ett annat problem, du måste läsa på om alla kändisar. Det finns gott om dom, på stranden ofta i det gud skapade dom i, eller kanske ett minimalt tygstycke.

Oavsett hur du kör, se upp för tvåhjulingarna och ta god tid på dig.

 

Vespa - Tvåhjuling i San Remo, Italien

Tvåhjuling i San Remo, Italien