Vägbeskrivning

Detta inlägg har blivit läst 2446 Gånger!

Sitter du och planerar för din bilresa i Europa, och behöver en vägbeskrivning. Du har väl läst mitt första tips, om att skaffa dig en vägatlas på bokrean. Men förutom det, så jag du givetvis utnyttja Internet, skam vore det annars. Jag har tre olika förslag,beroende av vart du vill förlägga din semester. Vill du resa i Sverige, så är mitt förslag att du surfar in på Eniro, klicka på vägbeskrivning, och pillra in de orter du ska resa mellan. Har du bestämt dig för en bilresa i Europa så behöver du en Europa karta, då plockar du upp viamichelin.com och klickar på Route planner. Avreseor i ruta A och ankomstort i ruta B. Klickar du på de plustecken som dyker upp, så kan du stoppa in hållplatser, det vill säga sådana platser som du vill passera. Du kan stoppa in vägtyper under options. Klickar du på Add my car, så stoppar du in dina värden, så får du en uppskattad kostnad för din tur. Längre ner i rutan kan du klicka i vad du vill undvika.

Undvik en del saker i din vägbeskrivning

Avoid motorways, tolls, Vignettes, färjor, och tillslut tillåt gränsövergångar. Jag testade inte det sista, men det kan ju bli lite knepigt omn du vill resa från Sverige till Frankrike. Ska du köra i Frankrike, Italien och Spanien ska du definitivt kryssa i Avoid motorways. De har ganska höga miotorvägsavgifter i dessa länder. Det finns avgifter i andra länder, också, men de är ofta mer överkommliga. Å andra sidan, vill du se landet, ska ska du kryssa i rutan ändå. Då kommer du att få förslag på mindre vägar, där det går lugnare och du hinner med en fika, utan att bli stressad. Sedan ska du tänka på att den här websidan tjänar sina pengar på att du väljer de hotell och restauranger som man rekommenderar, de får provision då. Det går säkert att hitta bra vägar via denna karttjänst, jag har testat några förslag, och jag måste säga att jag inte är speciellt imponerad.

Mera förslag på vägbeskrivning


Det sista förslaget jag har är vägbeskrivning google maps. Även här stoppar du i avreseort och ankomstort. Du kan lägga till ett antal hållplatser. Du kan också välja att undvika motorvägar, vägtullar och färjor. När jag testade från Laholm till München, och tog bort färjor, så reagerade inte Google Maps. Innebär att det finns en del brister. På samma sträcka för Michelin och Google, så skiljer det drygt sex timmars körtid och ungefär 8 mil i körsträcka. Båda har en avståndstabell, även om de visar olika vägar, så är jag ganska övertygad om att båda har bra avståndstabeller.

Jag har använt vägbeskrivning google maps


Jag har inte använt Michelin som kartguide. Det har jag gjort med Google Maps och den vet jag fungerar bra. Om du använder den som kartguide, se bara till att din uppkoppling fungerar i det aktuella landet. Jag har Telenor, där fungerar det i många länder i Europa exkluderat en del länder på Balkan, Albanien, Serbien och säkert några till. Det fungerar med det ingår inte i mitt abonnemang så det kan bli hyfsat höga räkningar när jag varit på resa. Men å andra sidan kommer jag ofta fram direkt, det kan kanske räknas som en besparing.Prova och se vad du gillar bäst, det är ändå du som ska köra. Har du en separat GPS, så behöver du inte betala något för uppkopplingen, men du behöver då en extra apparat. Jag tar ju mitt via min surfplatta, en IPad Mini. Suveränt. För vägbeskrivning google maps har jag testat ganska mycket med deras avståndstabell, och den stämmer alltid, lite värre är det med tiden. Men det finns ofta förklaringar, en trafikolyckam eller som det oftast är, ett vägarbete, då blir det givetvis förskjutningar. Men är vägen öppen, så stämmer det.

Vägbeskrivning
Vägbeskrivning med Google Maps.

En bra kartbok eller vägbeskrivning via google maps?