Vägavgifter i Tyskland

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 5460 Gånger!

Du som följt min blogg vet att jag tidigare tagit upp att man ska införa vägavgifter i Tyskland, det senaste var den 1 januari 2019. Men nu har man i EU bestämt att Tyskland inte får införa dessa avgifter. Det är, om jag förstår det hela rätt, Österrike som lagt in en protest. Avgifterna ska nämligen enbart drabba utländska bilister, de inhemska tyska bilisterna skulle få kompensation för avgifterna. Sådant missgynnar ju en grupp inom EU, och så får inte ske. Ska avgifter införas så ska det drabba alla lika.
Tyskland har ju försökt införa avgifter tidigare, men varje gång dragit tillbaka dessa förslag. Om det är en permanent tillbakadragande nu vet jag inte. Jag skulle ju tro att det ändrar en del i förslaget, och så återkommer dom. Med tanke på alla de vägarbeten som finns i landet, så borde flera vara med och bidra till vägbyggandet.
Framtiden får utvisa hur det går.