Trelleborg – Rostock – En färja från Sverige till Europa

Detta inlägg har blivit läst 2403 Gånger!

Rostock – en bra start på din europaresa med bil

Rostock är en av de bättre platser att komma till, om man vill fortsätta ner i Europa. Ca 23 mil till Berlin och knappt 80 till München gör att den blir ganska perfekt för många som tar bilen ut i Europa. Själv har vi tagit oss hela vägen till Salzburg på en dag, då med två chaufförer. Det ska erkännas att det var i längsta laget, men vi hade en ambition att ordna detta, och det är ju bra vägar. Kör du denna väg, räkna med infarkten kring München, den kan ta tid.

Nåväl, Trelleborg – Rostock trafikeras av både TT-line och Stena Line. Priserna skiljer sig lite men när jag slog på en ToR för två vuxna och en bil så hamnade jag på 1616 på den ena och 1748 på den andra. Är du priskänslig gör du klok i att jämför de båda och då givetvis biljettyper. Det finns numera en uppsjö av dessa och de har olika regler.

TT-Line

TT-line har två olika biljettyper när man tittar på vad de har för skillnader. Å andra sidan, när du vill boka, så kommer det fram ytterligare en biljettyp, Returrabatt. Jag har inga problem med att kryssa i dessa rutor och få det priset. Men vad är det för biljett jag har fått? Dags för lite rättning på hemsidan.

Stena Line

Stena Line har två olika biljettyper och det som skiljer är avbokningsregler. Men lurigt nog har man ytterligare en flik i bokningen, Erbjudanden. Kryssar man in samma avgångar som tidigare, så sjunker priset med drygt 600 kr för en ToR biljett för två vuxna och bil. Men jag kan inte heller här utläsa vilken biljettyp jag har fått.

Således lite snåriga regler för de olika biljettyperna och vad man får. Det går givetvis att fortsätta sin undersökning. Det är möjligt jag får anledning att återkomma i frågan.

#Blogg100 – Dag 16

TT-Line till Rostock.- Foto yetdark på Flickr

TT-Line till Rostock- Foto yetdark på Flickr