Nya bötesbelopp i Tyskland

Detta inlägg har blivit läst 21580 Gånger!

Nya bötesbelopp i Tyskland


Kör du för fort, så är du med största säkerhet medveten om att det kan rendera tapp i semesterkassan. Olika belopp i olika länder. I Tyskland är man nu överens om att höja böterna för fortkörning. Inte så höga böter kan jag tycka, om man jämför med de svenska. Men du som alltid kör lagligt, du behöver, som vanligt, inte bekymra dig. Det är för oss, med lite tung högerfot, som ska skärpa till oss.

Mycket för fortTrots att man tidigare hade fri fart på vissa vägar, så har man även i Tyskland insett att det kostar liv, ganska många liv. Reglerna för fortkörning har ändrats, och nu stramar man åt än mer. Men som tidigare kör du 31 km för fort i staden eller 41 på landet så kommer ditt körkort att plockas. Inte bara detm, du får dessutom en liten lapp med en summa som ska betalas. 31 i staden kostar €260 efter den nya tariffen, tidigare €160. Då var det förknippat med en månads körförbud.

Skaffa inte tyska poängMånga av de trafikförteleser som finns i Tyskland är förknippade med poäng. Har du skaffat dig åtta poäng så blir körkortet återkallat. Det finns en viss karenstid, så har det gott minst 30 månader från brottet, så tas poängen bort, om du har fått en poäng. Har du fått två poäng är det 5 år, och tar du i ordentligt, så att du får tre poäng, då är det tio år som gäller.

Håll dig i skinnetDet sägs ju att utländska medborgare enklare slipper påföljder. Det var på den gamla tiden, numera struntar man vem det är som kör, eller varifrån vederbörande kommer. Gör du dig skyldig till trafikbrott, då ska det sonas. Så lyd ett gott råd, ta det lugnt och följ de trafikregler som finns. Är du osäker, läs på innan du/ni kör.

Lära dig mera om tyska trafikregler


Då ska du skutta in på ADACs hemsida, där det finns mycket och relevant information. Läs innan du kör. Eller så läser du vad vi har skrivit om Tyskland och dess trafikregler.

Trafikregler i Tyskland
Trafikregler i Tyskland