Till Gotland i sommar

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 4230 Gånger!

Det finns många som stannar i Sverige och då är Gotland ett härligt resmål. Här hittade jag en stuga i Hablingbo, drygt fem mil söder om Visby. En liten stuga med plats för fyra ute på den trevliga landsbygden på ön.

Eller varför inte klämma in dig på gamla Norderstrands camping, det som nu heter Novi Resort och är ett magnifikt fint hotell. med endast ett fåtal meter till stranden, lägg till en nolla på sträckan, så är du i Visbys sydvästra delar, samma plats som Lübeckarna 1525 försökte inta Visby. Tittar du högt upp på tornet vid snäckgärdstornet, så ska du kunna se en av de stenar som sköts och där Lübeckarna missade och träffade tornet i stället.

Vill du bo inne i Visby som kan jag rekommendera Donners Hotell, eller Hotell Slottsbacken, där tidigare Visby Arkivet låg. Där är det stabila väggar vill jag lova. Eller varför inte prova på nya Visby Börs, mitt i den medeltida staden Ytterst nära Almedalen.

Ön och Visby är mycket att se och njuta av. Återvänd gärna hit eller anmäl dig till vår maillista, så får du info fortlöpande.

Visby - Östercentrum och Österport i Juletid.
Visby – Östercentrum och Österport i Juletid.