Stopp för transittrafik i Österrike

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 5268 Gånger!

Tänkte du smita från vägavgiften i Österrike, genom att ta lite småvägar? Glöm det, i vart fall under helgerna. Det passerar drygt 11 miljoner bilar och 2,5 miljoner tunga fordon vid Brennerpasset varje år. Från och med klockan 07 varje fredag morgon till Söndag kl 19,00. Om du försöker köra av motorvägen för en sådan besparing, så ska polisen stoppa dig, ge dig böter och hänvisa dig upp på motorvägen igen.

I ärlighetens namn förstår jag inte riktigt hur detta ska kunna ske. Om du ska till Innsbruck, så ska det vara OK att köra småvägar utan avgifter, men ska du till Italien, så ska du hindras. Själv körde jag småvägar för att få möjligheten att passera klassiska Brennerpasset. Men det var mest bara en massa köer, så upplevelsen blev sådär.
Jag föreslår att du plockar fram de där nio € som motorvägen kostar i tio dagar, samt de där 12,50€ om du tar A10 söderut. Där finns det en betalstation som du måste passera. Njut på resan av de Österrikiska alperna, och så småningom av de Italienska Dolomiterna.

Fontänen vid Gmunden i Österrike, Visar de vackra bergen.
Fontänen vid Gmunden i Österrike, Visar de vackra bergen.