Stockholm

Detta inlägg har blivit läst 2653 Gånger!

Huvudstaden ska kanske upplevas på sommaren, då det finns betydligt mera öppet, du kan slå dig ner på någon trevlig uteservering och kanske ta en liten båt ut i skärgården, och uppleva. Nu fick det bli en rekomendation i slutet av Januari, tvärt emot vad jag skrev inledningsvis. Det här kan kanske vara den kallaste helgen under hela året. Tur då att det finns upplevelser inomhus. Du inleder dagen med en bra frukost på hotellet, i Ulriksdal, innan du tar tåget in till stan.


Ett Schema för Stockholmsbesöket!

Du börjar upplevelsedagen med ett besök på Nationalmuseum, där du njuter ett antal timmar, ta dig sedan över sjön och gå in på slottet, Där hittar du en utställning, öppen till våren 2020, av Märta Måås vävda mattor och vävnader. Ett stycke svensk konsthistoria. Efter detta går du till Gamla stan och kliver in på stortorgskällarens restaurang och låter du ta del av den goda maten. Nöjd och belåten tar du dig till kvällens föreställning eller musikal. När du framåt midnatt är åter på ditt hotell, kan du med gott samvete krypa ner i din sköna säng. Du kropp och huvud har fått upplevelser så att du lugnt klarar dig ett tag framåt. Depåerna är fyllda. Sov gott, fram till nästa morgons frukost, då nya äventyr väntar.


Utnyttja en Söndag!

Ofta är det en söndag och hemresan väntar. Men ligg inte stilla i sängen och bara vänta, utan upp i tid, käka frukost på hotellet, och ta dig sedan ut på stan igen. Vill du ha tips, plocka från DNs bilaga På Stan. Där finns det en uppsjö av förslag och säkert passar något verkligen dig. Stockholm är en mycket vacker stad oavsett tid på året. Med lite kreativitet underhåller du och ditt sällskap er ordentligt fram tills dess ni ska återvända hem. Det är egentligen bara er egna förmåga att vilja uppleva som styr vad ni gör.

Vy över Stockholm
En vy över Stockholm