Spara pengar på resan

Detta inlägg har blivit läst 1383 Gånger!

Spara pengar på resan!
Spara pengar på resan!

Spara pengar. Hur är det nu, kan du resa när de öppnar upp igen, eller får du fortsätta sitta i karantän eftersom din ekonomi har havererat?
Har du tur och har jobbet kvar, och en arbetsgivare som klarar av att betala ut din lön, då borde det inte vara några problem, men har du blivit av med jobbet, så kan du behöva dra lite på hängslena eller svångremmen. Här är några tips: Undvik turisttopparna, du kanske inte behöver åka till vare sig Båstad eller Gotland mitt i Stockholmsveckorna. Det är då bostäderna kostar som mest, där. Tar du ett besök veckorna innan eller efter, så har du hela härligheten för dig själv. Eller varför inte skippa dessa hippa ställen och i stället planera för Mora, Nora eller Luleå. Inga vanliga metropooler, men jag lovar det finns underhållning för en familj utan problem.

Spara pengar på resan.

Får du möjlighet att åka utomlands så är Tyskland i många stycken alldeles underbart. Nära södra Sverige ligger Hamburg och Berlin. Kolla redan nu in platser och hotell via Booking eller Hotels. Leta efter boende där du kan boka av strax innan avresa. Fördelarna är att du har ditt boende klart, om ni kommer iväg, du kan boka av om nu Corona envisas med att vara kvar, och bokar du i god tid så finns chansen att du hittar pärlor till låga priser.
Jag slog nyss på Berlin två vuxna inklusive frukost och hittade ganska många Hostels, vandrarhem, för några hundringar per natt.
Titta också in på de webplatser där du kan hyra privatbostäder. Jag kollade på AirBnB. Jag hittade massor, ofta med bättre lägen än vad Booking kan erbjuda. Ofta egen lägenhet, Ok då kanske ett sovrum, men du slipper dela med andra. Priser från ca 250 sek per natt för två personer. I dessa lägenheter har du ofta möjlighet att använda kök eller åtminstone står det någon form av liten spis, så att du kan laga maten alldeles själv. Det är en upplevelse i sig att gå ut på den lokala matbutiken och försöka få ihop till en middag eller två. Man hittar vinet ganska lätt, men själva maten, den kan bli lite besvärligare. Kämpa på, du får dig en språklektion på köpet. En liten översättarapp i mobilen brukar underlätta. Som vanligt gäller att ju större butiker så blir det ofta lägre priser.
De flesta färjor har lägre priser på vissa avgångar. Även här gäller det att ha lite tid framför datorn. På Stena Line är det ganska enkelt, du bockar för rutan med Lågpriskalender, så får du fram de lägsta priserna. Ett annat sätt att spara lite pengar är att bli medlem i kundklubben, sådana har de flesta färjelinjer. Du får erbjudanden om att resa, ibland lite knepiga avgångar, men i stället till betydligt lägre priser än vanligt. Kan du hitta en avgång som ni kan ta, så har du gjort ett klipp.
Åker du över Danmark via Helsingborg – Helsingör ska du passa på att tanka bilen. Just när du kommer upp för backen och tar vänster in mot Köpenhamn, så finns det två mackar, en JET och den andra minns jag inte. Där brukar det vara resans lägsta pris, förutom på ytterligare ett ställe i Danmark. Det är om du åker över Stora Bältsbron, så finns det straxt efter avfarten på Fyn, en OK mack på vänster sida. Den brukar ha lägre pris än vad man har i Helsingör. Du ska vidare ta med dig en lista med de europeiska drivmedelspriserna. Det kan skilja kronor mella olika länder, och är du nära gränsen, så ska du fundera på om du ska tanka där ni är, eller om ni väntar tills ni kommer in i nästa land. Det gäller att vara lite om sig och till sig, så kan man spara en hel del pengar på sin resa.

Spara Pengar på drivmedel