Ska du bila genom Europa i sommar? Se till att bilen är förberedd

Detta inlägg har blivit läst 3955 Gånger!

Efter mer än ett år med restriktioner, stängda gränser och resestopp börjar världen äntligen öppna upp, framför allt för de som kan bevisa att det är vaccinerad med det nya “vaccinpasset”. Därmed förväntas resorna att öka i år och många planerar att ge sig ut på en klassisk bilresa i Europa.

Fast innan du sätter dig bakom ratten och sätter sikte på de södra delarna av Europa måste du se till att bilen är redo, dels rent funktionellt men även stilmässigt. Är du osäker på vad det innebär och hur du förbereder bilen så har vi samlat alla tips du behöver på följande sida.

Ta bilen till en mekaniker

Om du inte har en helt splitterny bil bör du ta den till en mekaniker för en komplett granskning innan du ger dig ut på en längre bilresa. Detta för att se till att bilen är i dugligt skick samt för att åtgärda alla potentiella fel.

Du bör bland annat se till att bromsarna håller kvaliteten, att alla klassiska slitagedelar inte är för slitna och att hjul och andra delar är rätt inställda. På så vis kan du njuta av din bilresa utan att oroa dig för om bilen kommer orka med resan eller inte.

Det sista du vill på en bilresa är att bilen slutar fungera och att du måste uppsöka mekaniker utomlands där både kvaliteten på service och priserna kan variera markant från i Sverige.

Passa på att styla om bilen

Har du ett bilintresse bör du givetvis också se till att din bil är snygg och fångar blickar var du än kör. Vi föreslår inte att du ska måla om eller bygga om bilen då det är fruktansvärt onödigt för en resa.

Däremot kan du enkelt ge din bils utseende ett lyft med ett nytt set fälgar. Faktum är att nya fälgar är ett av de smidigaste sätten att förändra sin bil på och det råder inget tvivel om att Imaz fälgar är de snyggaste och bästa fälgarna på marknaden.

I samband med att du köper nya fälgar kan du också passa på att byta ut däcken, antingen för att matcha stilen på fälgarna eller för att förbättra körupplevelsen – har du aldrig kört på helt nya däck så är det hög tid att du testar det!