Vill du segla i medelhavet eller över Atlanten

Detta inlägg har blivit läst 2883 Gånger!

Gillar du att segla, eller tycker du det ser härligt ut när du ser hur folk seglar på TV?
I Vanliga fall måste du kunna segla för att få hänga med ut på havet. Nu kan du hyra allt, inklusive besättning, och bara koncentrera dig på det mysiga, sitta där i durken och känna hur vinden tar tag i ditt hår, blunda och njuta, uppleva seglingens alla fördelar utan att förta dig.

Segla i medelhavet eller i Sverige?Det spelar ingen roll var du vill segla, det är bara du som bestämmer. Packa sedan väskan med dina prylar som du vill ha med, och ge er av. Är det Kroatien, Sverige, Italien eller Karibien? Du väljer, och som inte det skulle vara nog, så kan du även välja att segla i Grekland.

Segla länge och välNu finns det möjlighet att hoppa på en segelbåt som tar dig hela vägen över Atlanten. Kostar visserligen en del, men det tycker åtminstone jag skulle vara en riktig härlig upplevelse. En sak är helt klar, man ska nog inte ha anlag för att bli sjösjuk, jag har sett på TV:n någon serie som seglar över Atlanten, en del mår inte så där väldigt bra. Känner man att det kan bli sjösjuka, då bör man nog stanna hemma. Jag har förmånen att inte ha dessa symtom, så jag ska nog fungera på en sådan resa. Den tar omkring fem veckor, då med intro och avslutning i Sydamerika. Det är lagom spännande för en man i min anständiga ålder.

Minne för livetOm jag nu hoppar på en sådan här resa så blir det ju något att berätta för barnbarnen, när morfar åkte båt över hela Atlanten. Det är inga problem, problemet blir i stället flyget, jag gillar inte att flyga. Här ska man flyga till starten, som sker på kanarieöarna, och så ska man flyga hem, från Sydamerika. Många timmar i luften, ganska okul för en flygrädd man som jag. Jag får säkert ta det obehaget, om jag vill åka med. Visserligen bor jag i en kuststad, Visby, men jag tror inte dom svänger förbi här och hämtar upp mig.

MedelhavetVill jag “bara” segla, så ligger medelhavet betydligt närmare. Där börjar man segla i Kroatien och tar hela vägen bort till Kanarieöarna, en utflykt på omkring tre veckor, något som jag nog kan tycka är lite angenämare.

VeckoresorÄr det läge för ännu kortare resor, så finns det veckoresor i en stor del av medelhavet. Segla i Kroatien, Grekland, Italien, och du kan även segla här hemma i Sverige. Perfekt liten tripp för dig som, liksom jag, inte gillar att flyga. Du går bara på ett tåg, sätter dig, och njuter av din resa genom Europa. När du når din destination, så är allt färdigt på segelbåten, du får en koj, och så åker du med, och du får med all sannolikhet även styra båten under vissa tider. Vem vet, du kanske blir så tagen, att du vid hemkomsten anmäler dig till en segelkurs, och redan nästa år ger du dig ut med ditt nyvunna intresse, segelbåten. Tänk vad en semesterresa kan göra.

Segla över Atlanten eller segla i Kroatien.
Segla på öppet hav, en upplevelse.