Så sparar du pengar med bensinkort

Detta inlägg har blivit läst 5768 Gånger!

Bensinkort
Bensinkort
Betalt samarbete

Så sparar du pengar med bensinkort

Bensinkort och tankort är kreditkort som är kopplade till olika bensinkedjor. I dagsläget erbjuder majoriteten av bensinkedjorna i Sverige bensinkort till sina kunder. Med bensinkort får du som kortägare ta del av generösa förmåner som exempelvis rabatt när du tankar, cashback och försäkringar – helt kostnadsfritt! Genom att använda bensinkort kan du både spara och tjäna en hel del pengar. Nedan kan du läsa mer om alla fördelar med bensinkort samt ta del av tips på hur du hittar vilket bensinkort som passar just dig.

6 sätt att spara pengar med bensinkort

 1. Bensinkort är gratis
  En av de bästa fördelarna med bensinkort är att korten är helt utan årsavgift. Det innebär att du kan ta del av samtliga förmåner som bensinkort erbjuder utan att betala en enda krona för det. Betalar du även din kreditkortsfaktura i tid tillkommer varken ränta eller andra avgifter och kortet blir således helt gratis att äga och använda.
 2. Rabatt på drivmedel
  Med bensinkort får du alltid rabatt när du tankar på bensinstationer som kortet tillhör. Den drivmedelsrabatt som erbjuds varierar mellan de olika korten men ligger vanligtvis på ca 15-25 öre/liter. Det innebär att du sparar pengar varje gång du tankar med ditt bensinkort! Vissa tankkort erbjuder högre rabatt om du besöker en bemannad bensinstation och lägre rabatt om du tankar på obemannade bensinstationer.
 3. Bonus på alla köp
  Alla köp som görs med bensinkort, förutom köp hos konkurrerande bensinkedjor, är bonusgrundande. Därmed samlar du poäng varje gång du använder ditt kort. Exempelvis får du hela 2% i bonus på alla köp med bensinkortet från OKQ8. Det innefattar allt från biltvätt till köp av godis och spolarvätska i butik. Du får även upp till 0,6% i bonus på alla övriga köp.
 4. Cashback
  Vad händer med bonusen? Bonusen förvandlas till pengar som du får tillbaka! Beroende på vilket bensinkort du har så betalas bonusen ut på olika sätt. Med vissa tankkort får du en värdecheck hemskickad medan andra bensinkort gör avdrag direkt på kreditkortsfakturan.
 5. Sparränta
  Ytterligare en faktor som gör många bensinkort mycket förmånliga är sparräntan. Exempelvis så erbjuder Shell Mastercard 2% i sparränta vilket är en av de bästa sparräntorna på kreditkortsmarknaden. Med sparräntan kan du alltså föra över pengar som du vill spara till ditt bensinkort och sedan få tillgodoränta på ditt sparbelopp. Ett mycket smidigt sätt att både spara och tjäna pengar!
 6. Försäkringar ingår
  Bensinkort erbjuder ett flertal olika försäkringar som ger ett extra skydd för dig, din familj och ditt fordon. Förutom kompletterande reseförsäkringar som vanligtvis även inkluderar avbeställningsskydd för dig och ditt sällskap, erbjuds en rad olika försäkringar som är anpassade för att hjälpa vid problem som omfattar ditt fordon. Bland annat kan bensinkort erbjuda tanka-fel försäkring som täcker ifall du tankar ditt fordon med fel drivmedel. Bensinkort kan även erbjuda ersättning vid förlust av din bilnyckel samt självriskskydd vid bärgning och vägassistans.
  Förhoppningsvis kommer du aldrig behöva nyttja dessa försäkringar. Men skulle du mot förmodan hamna i en oväntad situation kan det kännas tryggt att veta att försäkringarna finns, dessutom helt utan extra kostnad!

Hur väljer man rätt bensinkort?

Då alla bensinkort är gratis och erbjuder rabatt på drivmedel kan det kännas svårt att veta vilket bensinkort man ska välja. Först och främst bör du utgå ifrån vart du vanligtvis tankar. Då bensinkort endast erbjuder drivmedelsrabatt och bonus hos bensinkedjan dit kortet är kopplat, bör du välja ett tankkort som tillhör den bensinkedjan där du vanligtvis tankar. Du bör även se till vilka förmåner som gynnar dig. Önskar du en särskild försäkring eller är du intresserad av en viss mängd bonus? Eftersom alla bensinkort erbjuder olika förmåner bör du jämföra olika tankkort mot varandra för att hitta det bensinkort som är utrustad med förmåner som lämpar sig extra väl för dig.
Tanka billigare med andra kort
Det finns även “vanliga” kreditkort som erbjuder rabatt vid tankning. Är du intresserad av att få drivmedelsrabatt men även andra förmåner som inte riktar sig mot just ditt fordon? Det finns ett flertal kreditkort som erbjuder drivmedelsrabatt men även andra rabatter och förmåner som gynnar sig i vardagen. På Kreditkort com kan du få hjälp att hitta kreditkortet som passar just dig. Där hittar du topplistor på Sveriges bästa kreditkort inom flera olika kategorier. Jämför olika kreditkort mot varandra och hitta det bästa kreditkortet för dig.