Resplaner läggs på is!!!

Detta inlägg har blivit läst 1735 Gånger!

Resplaner i Dessa Corona-tider är det inte lätt att vara reseplanerare i familjen. Årets höstresa var planerad till att ta kommunala färdmedel, färja till Finlands huvudstad Helsingfors, och därefter tåg till St Petersburg och så småningom vidare till Moskva. Det satte Coronan ganska tidigt stopp för. Även om vi inte åker förrän i September så inser jag att Ryssland inte är ett möjligt land att besöka. Det har alldeles för stor spridning av Coronan nu för att hinna hamna på en rimlig nivå, innan vi kommer, eller rättare sagt, vi planerade att komma.

Resplaner att skippa


Men skam den som ger sig med att skapa resplaner. Europa är alltid ett lyft, tycker jag. Tittade lite snabbt och en resa via Polen, Ungern, Österrike, Frankrike och slutligen Spanien Runt, verkade vara rimligt. Tjena, i Fredags kom beskedet att man stänger ner stora delar av nordöstra Spanien. Nya utbrott av Corona. Tja, ändra planer igen. Egentligen inga problem, de länder som är rimliga, är både Frankrike och Tyskland. Klickar du på länken så hanra du på vår nya resesida, destinationeuropa.eu en blogg som ska beskriva alla de vackra platser som finns i europa, och så ska jag från de övriga resebloggarna jag har länka dit, allt för att jag ska slippa skriva om alla de platser vi besökt under flera gånger, nu samlar jag allt på ett ställe, ett ganska ordentligt jobb, men framöver så kommer jag att spara tid. Det är när jag skrivet på denna blogg som jag inser att för vår skull, så gör det inte så mycket att både Ryssland och Spanien får vänta på våra besök, det kommer ett nytt år snart igen och då måste vi ha nya planer. Nu har vi besökt Frankrike vid minst två tillfällen, men det är ett så pass stort land, så det går utan problem att peta in flera resor dit. Och skulle det inte räcka, så finns södra Tyskland och strax norr om Frankrike så dyker både medeltida Belgien och cykeltokiga Nederländerna upp, både behöver utforska mera av oss.

Följande resplaner finns just nu!


Vår resa ser i nuläget ut så här: Färjan mellan Karlskrona och Gdynia, vidare mot Warszawa eller möjligen Lublin. Budapest ska få sig ett besök, och därifrån ska vi leta efter vackra Alpenstrasse, en övernattning i ljuvliga Lindau. Därefter fortsätter vi in i Schweiz, kanske ett besök hos Chaplins Wärld strax norr om Montreux vid Bodensjön. Är man där så kör vi säkert runt sjön och tar någon lunch eller så i Geneve. Det kommer att bli en liten omväg, men Dijon är värt den omvägen, jag lovar. Nu är vi i Frankrike, då blir det med all säkerhet ett stopp i Borgognes huvudstad Beaune, och lika säkert ett eller kanske flera stopp på vingårdar och fylla på med några flaskor av gott vin från området. Vi tar oss vidare söderöver och råkar på vackra Lyon. Stopp några dagar. En sådan kulturhöglighet får man inte bara swisha igenom, den ska liksom god mat, få ta sig lite tid och smälta in. Efter Lyon blir det ytterligare en ljuvlig upplevelse i form av Bordeaux, staden vid Garonneflodens mynning, detta i ett nytt vindistrikt, Bordeaux. Om Borgogne anses vara världens bästa vindistrikt, så ligger Bordeaux inte många millimeter senare. Vi har en favoritgård i området, Château de Haux. Dör plockar man hela tiden fram goda viner. Vi brukar hämta med oss ett antal flaskor vid varje besök, vin som vi sedan njuter av länge under kommande höst och vinter.

Ny blogg som ger dig Resplaner.

Jag har skapat en ny blogg som kan hjälpa dig i med dina resplaner. DestinationEuropa.eu. Här skriver vi lite mera fakta om Europas alla länder, en blogg som vi nyligen startat och där det ännu finns massor kvar att göra, således läger att återkomma dit, ofta.

I våra resplaner ingår följande reservation!


Vi ska troligen avbryta resan vidare in till Spanien, så från Bordeaux får jag klura på nya små vägar hem. Som jag nämnde tidigare så är Belgien och Nederländerna båda fulla med upplevelser. Jag har dock mindre koll på coronastatus i dessa båda länder. Men reservplanen är då Tyskland, framförallt södra Tyskland, där finns det upplevelser så att det räcker i många dagar. Jag skriver just nu på min destinationsblogg om en del av dessa höjdare. Surfa gärna in där och titta till läget.
Nu ska jag fortsätta att planera, och så får vi väl se i mitten av oktober vart eller kanske bättre, om vi hamnade någonstans på vår europaresa. Nästa vecka blir det i vart fall två veckor i Sverige.

Resplaner
Vad blir det för Resplaner till hösten?