Resa till Moskva

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 3918 Gånger!

Så har vi då bestämt att tillbringa höstens resa i Ryssland, eller närmare bestämt i Moskva. Det innebär att reseguider om Moskva och Ryssland är beställda, och Internet söks av i jakten på information om både Ryssland och Moskva. Ryssland tänker jag och suger på ordet, jag som är uppfödd på Gotland, där begreppet Ryssen kommer, har en stadig grund. Men vad är Ryssland egentligen för land och hur ska jag hantera resan? Det är två frågor jag kommer att ägna våren år. Denna blogg handlar egentligen om att resa med bil i Europa, vi kommer att ta tåget, en preliminär plan är tåget från Tallin eller Riga till Moskva. Jag har givetvis en blogg som handlar om att resa med tåg, och det är där du ska vara om du vill följa vår tripp till det stora landet i öster.


Http://tågresaieuropa.se Det är här äventyret kommer att beskrivas. Häng gärna med från början så kommer du att få uppleva hela planeringen, allt från att hitta lämplig resväg till visum, välja hotell i en stad man aldrig besök, fylla besöket med lämpliga tankar och besöksmål. Att resa till Ryssland det är inte bara att bestämma sig ena dagen och glida iväg nästa, ungefär som man kan göra med en stor del av världen i övrigt. Ryssland kräver sin plan, helst en ordentlig plan.Ryssland dras med en hel del myter, en säger att man dricker vodkan som vi västerlänningar dricker vatten, och att det går björnar på gatorna på samma sätt som det springer lösa hundar på gatorna i södra Europa. Jag tror man måste läsa på ordentligt och då kommer man underfund med att visst gillar ryssen vodka, men inte mer än i övriga Europa. Ungdomen, den sund ungdomen, gör i Ryssland som i övriga Europa, lever ett sunt liv, där man ofta tränar eller går på gym i stället för att dricka en massa sprit. Rökningen ska vi inte tala om, rökning på offentliga platser är förbjudet.
Björnarna är sådant som jag har hört talas om under i stort sett hela mitt liv. Visst förekommer det att någon björn irrar sig in i någon mindre stad i Sibirien, då i sin jakt efter mat. Men att stöta på en vild björn på Röda torget i Moskva, det är uteslutet. Jag lovar att jag ska leta när jag kommer dit.

BIld av WikiImages från Pixabay