Resa till Europa med en vägatlas!

Detta inlägg har blivit läst 2003 Gånger!

Planerar du att ta dig en liten tripp ner i Europa med bil? Då ska du givetvis plocka med dig en bra och stabil vägatlas. Du vet väl när du är utanför din zon, där ditt teleabonnemang gäller. Då är det himla bra att plocka fram kartboken och leta efter var du befinner dig.

Hur använder jag min Vägatlas?

Själv måste jag säga att jag använder min kartbok allra mest på vintern, hemma där jag sitter och planerar mina rutter. Visst finns Google Maps, ofta med det absolut senaste. Men det är ändå ganska skönt att med bra överblick kunna planera resan i grova drag, åtminstone hur jag vill köra. Det blir ofta förändringar, men då vet jag vilka alternativen är. Och så händer det ju att surfplattan ger upp. Antingen hittar den inte, eller så har jag inte plats att ladda den. Det senare är ett enkelt problem att åtgärda, men jag ska ju ha med mig den där laddaren, den ligger minst lika ofta hemma på köksbordet, i högen där det skulle ha packats, och inte i avsett fack i ryggan. Varför blir då aldrig kartboken lämnad alldeles ensam och öde därhemma? Enkelt, den följer med i bokhögen. Den är alltid betydligt större än en laddare.

Jag köper ny vägatlas varje år!


Sedan jag började åka i Europa så har jag lagt drygt 200 sek varje gång på att inhandla en ny kartbok. Denna gång hittade jag den på Rean på MAXI, nu till halva priset, då blev det 65 sek. Å andra sidan i år behöver jag egentligen ingen kartbok, vi ska åka färja och tåg till Ryssland, St Petersburg och Moskva, så av den anledningen var det extra skönt att det var så mycket nedsatt. Men det är klart, jag vet inte om det blir ytterligare utfärder. Jag fick en bok i går, Österlen av Caroline Alesmark och foto av Peter Carlsson. Läs mina tankar om den boken på min bokblogg, boktipspåresan.se Jag lovar dig, skaffar du den så hittar du ett nytt resmål i Sverige, om du inte redan har hittat till sydöstra Skåne.
Trots alla rekommendationer om att hålla oss hemma, så hoppas ju jag att dessa restrektioner snart släpps och att vi snart kan röra på oss igen.

Vägatlas, på årets bokrea.
Så här ser årets vägatlas ut på Bokrean.