Provance – Köpa bostad i Frankrike

Detta inlägg har blivit läst 6099 Gånger!

Provance
Goda viner i Provance

Frankrike. Det här distriktet, Provance – Alpes – Côte-d’Azur, ligger långt ner mot Medelhavet är nog mest känt för mat, vin och sina lila lavendelfält. Det är nästan så att det luktar lavendel i hela området. I väster gränsar floden Rhône. Det här var den första romerska provinsen utanför den Italienska regionen. Idag kan man nog säga att provinsen är mest känd för sin kustremsa mot medelhavet, Côte d’Azur, eller som den också kallas Rivieran. Provance – Om jag skriver Saint Tropez, Cabbes, Antibes, Nice, Monaco så känner du säkert till området. Här samlas de som ofta har lite för tjocka plånböcker. Till och med den svenska kungen har sin lilla villa här i området, Sainte-Maxime, en strandvilla som han ärvt av Prins Bertil.
I distriktet finns det ganska många fastigheter till salu. Just nu hittar jag mest lägenheter, men det finns villor och till och med slott. Tänk dig ett franskt slott, med vinrankor på baksidan, där man när det passar , går ner hämtar några klasar med druvor och går ner i källaren, pressar fram lite saft, låter det jäsa en stund, säkert några månader, och när det så smakas av kring nyår, så är det egna vinet som en dröm. Tyvärr får du fortsätta drömma om vinet, och säkerligen även slottet, det krävs en ganska fet plånbok för detta, drygt 2 miljoner EURO, dvs drygt 20 miljoner SEK. Men har du pengarna, så tror jag inte du blir besviken. Titta på några exempel som jag plockat fram här nedan.

Provance – Den mest populära regionen i Frankrike!

Du kan, förutom att titta på de franska mäklare som jag nedan plockat bilder ifrån, även logga in på en del svenska mäklare som säljer franska bostäder. Tar du de svenska, så får du hjälp med de villkor som berör svenska köpare. Jag garanterar inte att listan är fullständig på något sätt, det här är de jag hittat. Lycka till

Innan du köper något ska du skaffa dig information om hur det fungerar med själva köpet, hur skatter fungerar, och hur du tar dig till din nya bostad. På många platser kan du åka flyg, andra tar du tåget, och vill du ha med din egna bil, så brukar inte det vara några större problem att köra till Frankrike från Sverige. Dock ska du ta reda på hur länge du får köra din svenska bil i Frankrike, jag är inte helt säker, men det bör finnas liknande regler som i sverige för utländska fordon, nämligen att de får köras här i några månader, innan de måste flyttas över till svensk registrering och svensk försäkring. I ditt fall, om du flyttar till Frankrike, så borde du vara tvungen att registrera den i Frankrike, och då även försäkra den i Frankrike. Kolla med din mäklare/juridiska ombud. De har koll på de aktuella reglerna. Det skulle ju vara knepigt om du blir stoppad, ellerråkar ut för en trafikolycka, och så gäller inte din försäkring.
På liknande sätt bör du kolla dina privata försäkringar. Reseförsäkringen gäller i 45 dagar normalt. Men jag vet inte om du behöver teckna egna försäkringar i Frankrike, eller om det ingår något personskydd i din fastighetsförsäkring. På samma sätt bör du kolla upp sjukvården, hur den fungerar. Vi är ju båda med i EU, så det borde ju vara en smidig lösning, men jag vet inte riktigt.
Det finns en hel del att tänka på innan man flyttar till Frankrike. Å andra sidan har du väl kommit dit, så har du det säkert betydligt skönare i form av ett bättre klimat, i form av att det är varmare. Och har du dessutom en stor påse pengar, då kan du verkligen hitta din favoritbostad.
Lycka till.

Provance - Här finns det lavendel
Provance – Här finns det lavendel

Tips på mäklare i Frankrike

Frankrikemäklarna

Francebostad

Mäklarringen

Bjurfors

Wretmanestate

Skandia-france

Bovision