Polen – Ett vackert besöksland

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 4093 Gånger!

Polen har historiskt sett alltid varit ett utsatt land. Det är först efter revolutionen i slutet av 1980-talet och utbrytningen från kommunismen som man på allvar kan säga att landet är fritt och bygger landet efter sina egna tankar. Nästa år är det trettio år sedan Solidaritet vann kampen mot kommunismen. Lech Walesa var fackföreningens ordförande fram till 1990, då han i stället blev Polens president, en post han hade fram till 1995.

Idag är Polen ett öppet land och det är lätt att besöka landet. Vägarna och trafikvettet har ännu sina bister. Men det går alldeles utmärkt att åka tåg och buss. I många städer finns en väl utvecklade kommunala transportmedel.

Själv ska jag besöka landet under hösten. Vi har bestämt oss för att stanna i Krakow, knappt sextio mil söder om Gdansk, dit vi tänker ta oss med färjan. Håller för närvarande på att leta boende, och försöker lära känna staden via alla hemsidor och kartor. 

Problemet när man förbereder sig så här mycket är att kartan ofta inte stämmer överens med verkligheten. ja tolka det inte bokstavligt, för det gör den naturligtvis. Men jag målar upp en bild i huvudet. När jag så kommer till platsen, så är det inte som förväntat. Jag brukar å andra sidan anpassa mig till verkligheten.

Krakow - Vacker stad i södra Polen
Krakow – Vacker stad i södra Polen

Jag försöker hitta en massa trevlig info om resmålet Polen. Tittar du in på den Polska sidan här på bilresaieuropa så ser du att jag har gjort om en del. Tanken  är att bygga om hela sida och få med en hel del reseinformation som du kan ta del av, oavsett om du åker bil, tåg, buss eller kommunalt i någon stad. Det tar en stund, men den som väntar på något gott… Har du något du vill tips om? Det finns ett kontaktformulär under varje sida. Använd gärna det. Du kan resa till Polen med vår sponsor, Stena Line. Klicka på länken så hamnar du direkt på Polensidan.