Melsungen – Trevlig gammal tyska stad

Detta inlägg har blivit läst 1738 Gånger!

Melsungen – Ligger på lagom avstånd för en upplevelse och övernattning.

Cirka 70 mil söder om Helsingborg ligger denna fantastiskt fina stad, Melsungen, som ligger i förbundsrepubliken Hennes i mellersta Tyskland. Ca 15 000 innevånare gör denna idyll till vad den är, en idyll. När du besöker staden ska du framförallt titta på de enormt vackra korsvirkeshusen. Och som utmärker sig, rådhuset från mitten av 1500-talet. Det står där i all sin prakt mitt på torget. Fyra – Fem våningar står det där och riktigt sprutar ut styrka och visdom. Ta dig några varv runt huset och slå dig sedan ner på någon av de trevliga uteplatserna och titta. Det finns så många detaljer och du kan sitta där i många timmar och bara begrunda. Ta bara inte in för många öl, då kan detaljerna bli suddiga.

I gamla stan finns det en hel del flera gamla trevliga korsvirkeshus. Jag vet inte att jag besökt någon stadskärna med så många vackra korsvirkeshus.
Är ni en grupp, så ska ni ta en flodbåt på Fulda. En trevlig utflykt på någon eller några timmar till relativt rimliga kostnader. Annars är det små strövtåg i staden som ger den bästa behållningen.

Övernattning

På ett avstånda av 70 mil från Helsingborg, så blir detta ganska lagom att övernatta. Det finns ett antal hotell och Gasthaus. Kostnaden hamnar mellan 35€ och upp till 80€. Vi hyrde ett privatrum med frukost för 25€. Rent, snyggt och trångt. Men det var bara en natt, så det var absolut inga problem.

Det ska finnas ett gammalt slott och en stadsmur i staden. Vi letade inte efter detta, och hittade givetvis icke detta. Jag ska gärna återkomma till staden och utforska framförallt stadsmuren. Jag har börjat samla på sådana. Ännu finns det ingen som slår Visby, där jag är född och uppvuxen. Jag har å andra sidan inte sett alla i Europa.

Ett tips är att stanna en natt i denna härliga lilla stad, som ligger på lagom avstånd om du utgår i från södra Sverige.

#Blogg100 – Dag 18

Rådhuset i Melsungen

Rådhuset i Melsungen