Lån utan UC

Detta inlägg har blivit läst 1567 Gånger!

Lån utan UC

Lån utan UC
Lån utan UC

Lån utan UC. Kom den där kronofogden och hade åsikter om någon skuld du hade skaffat dig! Typiskt, då faller ofta möjligheten att få något lån. Men lugn, det finns kreditbolag som ger lån, trots att du skaffat dig avdelning hos kronofogden. Det kostar som regel lite mera i ränta, men det är nog det mista bekymret. Du vill ju ha pengar till den där prylen som du bara måste ha. Å andra sidan befinner du dig här, då ska du nog sätta dig ner, ta dig i kragen, och se över hela din ekonomi. Det finns ofta hål att täppa till. När du sanerat din ekonomi, så tar det ofta bara tre år, innan anmärkningen är borta, och du kan söka lån som vanligt, igen. Det ger alltid bättre resultat, och är betydligt gynnsammare för din ekonomi. Något som gynnar din ekonomi gör ju att det blir utmärkt till slut.

Lån utan UCTar du lån utan att de tar kreditupplysningar på dig, stärker även detta din kreditvärdighet. För varje gång någon tar kreditupplysning eller UC, så innebär det att någon är nyfiken på din ekonomiska situation, och detta tolkar vissa som om du tänker ta en ny kredit, eller utöka den du har. Så att ta ett lån utan att kreditgivaren tar en UC, innebär egentligen att du skaffar dig ett bättre utgångsläge inför nästa gång du behöver ta ett nytt lån. Himla smidigt.

Behöver du ett lånDet är egentligen bara du själv som kan avslöja. Du kan din ekonomi allra bäst, du lever ju med den varje dag och det är ditt ansvar att ha järnkoll på ekonomin. Det är inte alltid alldeles lätt. Du behöver veta en massa saker, om hur ekonomin fungerar. Vad händer om du tar ett lån? Jo, enkelt kan man jämför det med att du pinkar i byxorna, det är varmt och skönt en stund, men sedan tar det emot, det blir lite kyligare. Jag menar att tar du ett lån, så fylls den kontantkassa på med ett ganska stort belopp, men det kommer att under en bra tid framöver att minska ditt rörelseutrymme, för du får ju mindre med pengar varje månad tills lånet är återbetalt. Det är något att tänka på.

Skaffa ett bra lånFinns det lån som är bra? Javisst finns det sådana lån. Du kan stå där på auktionshallen, titta på en vacker matta som är skapad av Märta Måås – Fjätterström, och du hör hur trögt det går med budgivningen. Du vet att den där mattan kan du sälja för minst 100 000, men budgivningen är väldigt trög på 20 000. Kan du då snabbt skaffa en krdit på hela beloppet, då kan ju jag tycka att det bara är att slå till. Betala, hämta ut mattan, åka till den som vill ha mattan för 100 000, inkassera vinsten, betala tillbaka lånet, ordna med deklarationen, du får ju betala skatt för din vinst. Och så har du en nätt summa, ofta kontant i handen. Sådana affärer gillar jag.

Låna till konsumtionDet här är å andra sidan ingen som helst bra lånealternativ. Kan du inte få ihop pengar så att du kan betala din konsumtion, mat, bilen, resor, kläder och liknande, då ska du avstå från det lån du håller på att skaffa dig. I stället ska du antingen ringa kommunens budgetrådgivare, eller sätta dig ner själv. Gå igenom din ekonomi. Vilka pengar kommer in, och vad försvinner ut. Ta bort sådant onödigt som försvinner ut. Har du många små lån, se hur mycket det är. och försök samla ihop dessa till ett lån, betala av dina smålån. Varje lån kostar en avgift, om det så heter Avi avgift, eller vad det spelar ingen roll. Avgiften brukar vara på 25 – 40 sek. Har du tio smålån och betalar 40 kronor för varje så är det redan där en besparing på 360 kronor per månad. Dessa pengar kan du använda till att öka avbetalningen, och du blir av med dina lån snabbare. När du så äntligen löst dina lån, se till att aldrig låna till konsumtion framöver. De enda lån du eventuellt ska skaffa dig är när du köper bostad, eller har en sådan bra och säker affär på gång, som jag visade ovan.

Bilresa i Europa.

Du ska inte ta lån för att åka på semester med bilresa i Europa. Men du kan läsa om detta mera på denna blogg.