Lagar i Europa du behöver ha lite koll på.

Detta inlägg har blivit läst 1806 Gånger!

Ska du ta bilen genom Europa i sommar?


Lagar i europa. Då är det dags att läsa på lite om de lagar som finns i de olika länderna. Numera börjar CBT-olja bli populär och jag tänkte här beskriva lite om vad som gäller i de olika länderna för denna olja, som av några felaktigt klassas som drog.

Cannabis, man lättar på lagen.Det råder liberala vindar i Europa och i viss mån även i USA om Cannabis. Denna drog som av många även klassifiseras som naturläkemedel, men många lagar sätter stopp för detta. Än så länge är de allra flesta emot drogen, men det finns stater i USA där man har legaliserat växten. I Europa är det främst Malta som funderar på att ändra sin lag, så att man kan inneha 7 gram utan att arresteras eller åtalas. Har du mera kan det bli kärvt.

Odla för eget brukPå Malta funederar man på om det ska gå att få odla för eget bruk, det är inge gigantiska odlingar, var och en får dolt odla fyra plantor. Om du ska ta med dig plantor på din resa genom Europa, så kommer du med stor sannolikhet ännu att bli stoppad och lagförd, och skulle du komma hela väfgen hem till Sverige, så kommer du säkert att mötas av en narkotikahund, som enkelt sniffar upp dina plantor, och så är den karusellen igång. Har du för mycket kan du till och med få fängelse, och då kan jag lova att du kommer att komma ihåg den resan för resten av ditt liv.

Historiska


Historiska
Jag tänker på spriten och en del av dess historia. Spriten kom till Sverige på 1400-talet, då som en ingrediens för att tillverka krut. Mycket snart kom man underfund med att den kunde användas även som rusdryck. Fram till 1775 brände de flesta sitt brännvin själva i hemmet. Det var Teaterkungen Gustav III som såg hur mycket sprit det dracks, och han såg då även möjligheten att dra in någon spänn i statskassan. Han införde statligt monopol på sprittillverkning. Det gick dock inte så bra, människorna fortsatte att bränna sitt brännvin, vilket då fick till följd att det söps ganska ordentligt runt om i landet. Det blev då en betydligt lägre produktion och många som skadade sig tack vare spriten. Men så fick ett företag i Falun rätten att tillverka och sälja sprit, mot att man använde vinsten till att förbättra de sociala förhållandena för arbetarna. Flera platser runt om i Sverige fick på samma sätt tillstånd att tillverka och sälja, mot att vinsterna användes för att förbättra människors förhållanden. Det är egentligen först 1955, som staten tar tag i detta och bildar Systembolaget, som hade, och än idag har uppdraget att sälja alkohol på ett ansvarsfullt sätt, och tänka på människors hälsa i första hand, och inte vinster. Man kan väl snabbt säga att det tog omkring 600 år innan man i Sverige fick lite ordning på drogen Alkohol. Med denna lilla berättelse vill jag bara säga att omvälva människor tar tid och väntar vi i sexhundra år, kanske du kan köra med några cannabisplantor genom Europa utan att hamna i fängelse.

En liten parentes

Jag bor ju på Gotland och även här lät man ett ställe tillverka sprit. Men man hade inte så stor avyttring av spriten på ön, så man började exportera den till Stockholm, där underlaget var större. När spriten lastades i Visby var den av utmärkt kvalité, men när den några dygn senare nådde huvudstaden, så hade spriten ändrat karaktär, den var betydligt svagare än den som lastades. Det projektet avslutades ganska fort, man kunde ju inte ha skillnad på spriten.

Ett litet restips – som egentligen inte har med det här att göra.

Sofia, Bulgariens huvudstad, ska du besöka, om du inte redan har varit där. Härlig atmosfär, vänliga medborgare, och en hel del att titta på i staden. Du kan vidare läsa om Sofia, Bulgariens huvudstad på den här sidan.

Lagar i Europa.
Cannabis – Inget vidare att ha med sig i Europa.