Ksamili – Albanien

Detta inlägg har blivit läst 2210 Gånger!

Albanien – Ksamili

Jag är nu inne på mitt Albanienspår och har läst ganska mycket om landet och hittat små trevliga ställen som bör besökas. I södra delen av landet är den del som mest har utvecklat turism. Den väldigt närbelägna grekiska ön Korfu har hela tiden haft trafik till Albanien. Tidigare var dock det mesta stängt i Albanien, men efter kommunismens fall, så öppnas här upp trevliga små smultronställen, Ksamil är ett sådant. En liten by som är omgiven av kullar som sluttar ner mot det joniska havet, där det finns små trevliga öar. Jag läste om någon som hyrde en trampbåt och tog sig runt. Känns tillräckligt avslappnande och mysigt.

Färja till / från Italien

Ksamili ligger nära Italien, och det finns båtförbindelse till Saranda sommartid. Vill du åka andra tidpuunker kan Bari – Durres vara ett alternativ. Italienare är ett påtagligt inslag i Albanien och då givetvis här i Ksamili.

Kasmili – det lugna paradiset

Man ska icke överdriva och påstå att Ksamili är skapat för folk i farten. Nej, då har du kommit fel. Plocka i stället med dig lugnet och stressa av. Det finns inte speciellt mycket att göra. Det handlar mestadels om att utnyttja det kristallklara vattnet och de små charmiga stenstränderna. Du kan hyra en liten båt, eller som jag skrev tidigare, en trampbåt och glida runt i några timmar. Men det mesta handlar nog om att hyra in sig på en solstol, plocka fram de där böckerna som inte blev lästa, och så bara ligga där och njuta.

Javisst, att spana in folk är inte så dumt det heller. Faktiskt ett av de trevligare sysslorna man kan ha. Det börjar bli människor från många platser. Italien har jag nämnt, men även andra européer dyker upp, Tyskland, Frankrike och en del andra. Ja och några skandinaver. Passa på att njuta. Ligg inte för länge på stranden. Kliv upp och sätt dig på standbaren. En trevlig öl för knappt 15 kronor, eller en lättare lunch för 30 kronor. Ja, det är också ett nöje.

#Blogg100 – Dag 15

 

Ksamili - Albanien. Bilden från savagecat - @Flick

Ksamili – Albanien. Bilden från savagecat – @Flick