Bästa kreditkortet att ha på resan

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 2867 Gånger!

Bästa kreditkortet att ha på resan

Hur gör du med dina pengar när du är ute och reser? Stoppar du allt viktigt i en platt plånbok som du bär innanför västen, så som man gjorde när man var ute och luffade? Eller har du allt på kort, så att du hämtar ut allteftersom du behöver pengar. Vet du vilket kreditkort som är det bästa för din resa?
Kontanter är kung i Europa
Cash is king heter det på utrikiska, och jag vet inte om min översättning är den mest genialiska, men faktum är att många länder i Europa ligger betydligt sämre till när det gäller användningen av kort som betalning. I Sverige blir man förvånad om man inte kan betala med kort. Så är det inte om du befinner dig i Europa.
Jag kollar på macken innan jag tankar!
Jag har tagit som vana att gå in på macken, innan jag tankar, visa upp mitt kort och kolla så att jag verkligen kan betala med det. För det mesta får jag ett leende och en nick, men det händer att de skakar på huvudet. Tyvärr har jag inte antecknat var det inträffat, jag ska börja göra anteckningar.
Skaka på huvudet!
Men de kan också skaka på huvudet av andra anledningar. Vi var i Tyskland i somras, och där gick jag in på en mack i Neuruppin. En trevlig liten stad, som gav oss en bra upplevelse vid pizzerian, där dom skapade goda pizzor. Men det var macken jag skulle komma till. Tanken började sina så det var dags för påfyllning. Jag gled in på en mack och ställde mig vid en lämplig pump. Så tog jag plånboken och gick in i butiken, halade upp mitt kort, och sju meter från disken visade jag upp kortet. Jag hade glömt mitt munskydd, något som expediten klagade på, hon viftade ganska ordentligt. Min fråga om jag kunde betala med kortet ignorerade hon fullständigt. OK, tänkte jag vill du inte upplysa mig om denna enkla fråga, då åker jag vidare. Sagt och gjort, det var väl inga gigantiska pengar de förlorade, men en liten nick hade bättrat på deras inkomst. de pengarna gick i stället till nästa mack.
Nu hade hon i och för sig rätt, man skulle vid tidpunkten ha mask på sig när man var inomhus, men hon kunde ha svarat på min fråga, vi var ensamma i butiken och det var minst sju meter mellan oss.
Vilket kreditkort ska du ha med dig?
Det är alltid en näst intill omöjlig, eller åtminstone svår fråga att svara på. Du måste ju veta exakt själv hur du ska utnyttja ditt kort, och var. Det krävs ganska mycket tig för en sådan undersökning. Surfa in på https://kreditkortguiden.se/ och spana in deras tips. Då får du lite hjälp med vilket kort som passar dig och dina förutsättningar. Se bara till att du betalar i tid, så att du inte lever över dina tillgångar.

bästa kreditkortet att ha på resan