Kartboken på resan

Detta inlägg har blivit läst 2970 Gånger!

Det finns väldigt många kartböcker att välja mellan. Jag rekommenderar att du väljer Länktext” target=”_blank”>Motormännens kartbok, klicka på länken så hamnar du hos Adlibris direkt.

Kartboken är viktig på resan. Tänk dig den dagen du står på väg till semestermålet, din GPS tappar allt, och det är mestadels skog omkring dig. Familjen knorrar. Du lutar dig då bakåt och plockar fram din väl användna kartbok, slår upp sidan där ni befinner er, och inom någon liten minut har du tagit er ur den lilla pinsamma situationen. Du vet exakt var ni är, och vart ni ska.

Kartboken är bra på andra sätt

Kartboken är ett utmärkt redskap om du ska planera resan i Europa eller på andra okända platser. Du får en lysande överblick, och kan snart utnyttja din erfarenhet till att beräkna hur långt ni ska köra.

Använd nätet

När du, via din kartbok, plockat fram de platser ni ska besöka, så kan du logga in på internet, och söka dessa platser. Du får fram många olika sidor, och kan läsa på ordentligt. Det är alltid roligare att besöka någon plats om man kan lite bakgrund.

Planera, fundera och planera

Ta bara fram kartboken, plocka fram er rutt, och fundera på om det inte ligger något annat i närheten, som ni hellre kan besöka, än de mål ni har satt upp.

Börja planera i tid!

Att planera i tid är ibland A och O. Det är när ni har en resplan, som ni kan ändra i den. En resplan från kartboken, gör att ni kan lyssna på reseprogram, och kanske snappa upp något som lockar än mera. Eller kanske du läser en artikel i tidningen, plockar fram kartboken och ser att det ligger just vid sidan av er planerade resa. Eftersom ni ännu inte rest, så kan ni ju ändra, och uppleva betydligt mera på resan.

Kartboken alltid bra att ha.
Kartboken alltid bra att ha.

Just den kartboken som visas på bilden är kanske inte den smartaste du kan ha i bilen. Det finns bättre och sådana som är bättre lämpade. Skaffa en sådan för någon liten hundring, så har du eliminerat många bekymmer.