Julveckan

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 3529 Gånger!

Så är det bara drygt en vecka kvar tills julen är på plats. Härligt för de allra flesta. Många ska ännu sätta sig i bilen och glida iväg många mil till nära ock kära. När jag skriver det här, så vet jag inte väglaget, mer än att halkan har slagit till en bra bit ner i landet. Ock ska det vara en riktig jul, så ska det ju vara vitt på marken. Innebär halka, eller åtminstone risk för halka. Man kan ju hoppas att helgen blir lång, det vill säga att det inte blir en intensiv trafikhelg, utan att den sprids ut ordentligt, och att vi då slipper alla tråkiga stressade bilister, som i många fall orsakar olyckor. Ta det lugnt, njut av omgivningen, resan i sig är en upplevelse, oavsett vart du åker.Mitt tips är att du helt enkelt lägger till några timmar på resan. Börja hemma vig köksbordet, plocka fram kartan och datorn. Se vilken väg du ska åka, och så tittar du dig runt omkring, Vad kan ni besöka? Bor du i Stockholm och ska fira en skånsk jul, då har du hela småland fullt med en massa grejer att besöka. Kosta och Växjö. Kosta finns trevliga glasbruk (du har ju hela glasriket, där det säkerligen finns flera glasbruk öppna. I Växjö ska du givetvis besöka dess museum, utvandrarmuseet. Och få dig en inblick i Vilhelm Mobergs utvandrarserie, och mycket annat.
Åker du till Göteborg, så kan du svänga förbi köpmetropolen Ullared, kanske bättre på hemvägen, Boris jagar ju rekord, och innan jul är en bra period för sådant. Är du filmintresserad så ska du ta dig till UIlricehamn, in på turistbyrån och hämta broschyren om Colin Nutlys filmer, som spelats in i området. Idrottsintresserad, då stannar du i Jönköping eller Linköping och tittar på ishockey. Jag kan inte när dessa lag spelar hemma, du får spana in deras hemsidor.Åker du norröver, så ska du givetvis stanna till i Gävle och se om bocken mår bra.
Se där, några spontana stopp på vägen. Och när du ändå har kört av din stressade motorväg, bjud då in familjen på en trevliv lunch/middag. Jag lovar, det finns bra restauranger i alla städer, och på en hel del andra platser. Glid in på tripadvisor och slå in din stad, så kommer det upp en massa förslag. Kanske du är så smart att ni ska sova över. Då gör du samma sak med hotels.com. Slå in var du vill sova, och så kommer det upp ett antal förslag. Bara att välja. Och du, jag lovar att du är på ett betydligt bättre humör när du kommer fram. Sover du på hotell så har du kanske bara halva sträckan kvar, du hinner äta frukost,du vet ju vad lite mat i magen gör för humöret både för dig, och övriga familjen. Har du små barn så blir det en extra upplevelse att bo på hotell, äta frukost, och allt annat spännande.
Sluta stressa, utan njut av din julresa.