Inköpsresa med buss till Tyskland!

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 4876 Gånger!

Suddig bild över Dansk soluppgång, sett genom bussfönster.

Suddig bild över Dansk soluppgång, sett genom bussfönster.

Klockan är 07.30, solen kämpar för att ta sig upp över den Danska horisonten. Det är Lördag och jag sitter på en buss söder om Köpenhamn. Bekymrar mig icke över hastighetsbegränsningar eller trafikregler. Med andra ord, jag myser.

Att åka bil i Europa är något jag gillar, det har du förstått om du följer denna blogg. Men det hindrar mig icke från att ibland ta annat färdmedel. Buss eller framförallt tåg, är riktigt härliga sätt att transportera sig.

När jag kör själv, så måste jag hålla koll på en massa. Trafiken, medtrafikanter, väglag, bensintanken, ja en massa saker till. Då missar jag en massa saker i omgivningen. Sådant upplever jag nu.

Det är första gången jag åker med på inköpsresa. Knappt 500 kronor, och så har man en tid att passa, avresan från hemorten. Resten rullar på. Chauffören har järnkoll på var vi ska, vilka butiker som ska besökas, och nästan vad som ska handlas. Själv dricker jag inte öl, så det får bli några flaskor vin och någon whisky. Kanske någon liten godisbit.

Till min stora förtret har jag glömt mina hörlurar. Försökte köpa på överfarten på Scandlines. Men de hade inga som jag ville ha. Jag kommer att få sitta här på bussen i säkert en timme till, utan att kunna lyssna på någon kurs eller musik. Det är nog enda nackdelen jag hittat med att åka buss, att jag inte kan ha anläggningen pmmed egen musik. Det är nog enda negativa. Det kommer attbli många fler bussresor framöver. Och flera inlägg om detta bekväma sätt att resa. Jag har jobbat som researrangör av bussresor och därmed även som reseledare, så jag har lite halvkoll på hur trevligt det är. Men att det var så här härligt att åka med, det hade jag icke riktigt koll på. Får du möjlighet, åk med.