Grillat är gott

Detta inlägg har blivit läst 2190 Gånger!

Jag gillar grillat, då gärna vanligt träkolsgrillat. Vid något enstaka tillfälle har jag lyckats hitta en restaurang som använder sig av träkolsgrillen. En gång i Larnaca på Cypern och vid något annat tillfälle. Tyskland har sina Blockhouse, där man steker kött på ett grillmässigt sätt. Det blir givetvis bra, men saknar den där sista touchen. Själv gillar jag att stå där vid grillen och filosofera och se på när träkolsgrillat kött och på senare tid, mycket grönsaker blir så där riktigt smaskigt gott.

Träkolsgrillat på Resturang

Men hör och häpna, nu har jag hittat den. Ligger bara någon liten mil från min bostad, i Ängelholm. Eld och Vin heter den, en liten oanständig lunchrestaurang. Men ojsan vilken mat. Det luktar träkol från långt håll. När du kommer in i lokalen, då är det bara att snusa åt dig.

En helt vanlig onsdag fick vi träkolsgrillade pannbiffar med löksås, potatismos, lingon och smörgåsgurka. Gudomligt gott. Idag är det träkolsgrillad entrecôte med grönpepparsås och potatis. Jag har inte riktigt bestämt ännu, men det låter som om jag ska göra ett besök även idag.

Jag kommer definitivt att hålla restaurangen under uppsikt. Sådana här godsaker och trevliga initiativ måste verkligen belönas. Känner du till något motsvarande, ge mig ett tips, så ska jag gärna besöka det när jag är på plats. Och givetvis tipsa om godsakerna här.

Önskan uppfylld

Nåväl, nu har jag hittat ett ställe som verkligen uppfyller mina önskemål om hur en god lunch ska tillagas. Det kommer att bli flera besök där, många flera. Jag är ganska ofta i Ängelholm, och jag kommer att styra mina besök så att de hamnar kring lunch.

Ligger nära E6:an

Har du vägarna förbi, så är det två – tre minuter från E6. Det är mycket väl värt den lilla avstickaren. Kör du buss, så kan du definitivt plocka med dig hela gänget och ge dom en härlig upplevelse innan ni fortsätter er färd norr eller söderut.

Träkolsgrillen

Träkolsgrillen