Gränskontroller

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 4521 Gånger!

Europa har sedan en tid utrustat sig med gränskontroller, igen. Den värsta jag råkat ut för är mellan Österrike och Tyskland. A10 i Österrike och 8 i Tyskland. Den tog två timmar att passera, och man plockade knappast in någon. Ett antal filer går ihop till en, och skapar då enorma köer med den intensiva trafik som är där.
Ett annat ställe, som bör vara ganska nytt, är gränsen mellan Tyskland och Danmark strax efter Flensburg. Kör du sjuan upp mot Danmark så var det i går enorma köer. Vi körde på vid Kiel (210) och redan där var trafiken milt sagt intensiv. Det som normalt tar 50 minuter (Kiel – gränsen) tog 90 minuter. Och då utan någt annat hinder än gränskontrollen.

Sedan tog vi oss över Helsingör – Helsingborg. Fick visa passen i Helsingör. Men i Helsingborg lyste de med sin frånvaro. Jag hade i min uppfattning läget att det fanns gränskontroller i hela Sverige, men se där misstog jag mig. De gränser jag passerade i går hade bara enstaka kontroller. Jag vet inte på vilka grunder de plockade ut bilar, jag såg inget system. Ja, förutom i Helsingör, där alla kollades. Så tipset, ha alltid passet med, det underlättar.
Jag ska försöka uppdatera mig på var gränskontrollerna finns, och vilka eventuella köer det finns.

ID-koll för vissa i Danmark

ID-koll för vissa i Danmark