Fotbolls EM i sommar

Detta inlägg har blivit läst 3599 Gånger!

Kolla på FotbollsEM i sommar

Har du bokat in dina resor för fotbollsem i sommar, då är det dags att revidera och byta till Sevilla respektive vackra St Petersburg i Ryssland.
UEFA bestämde i går, Fredag 2021-04-24, att Sveriges matcher skulle flyttas från Bilbao och Dublin till Sevilla respektive St Petersburg. Det beror på att UEFA Vill att arenorna ska kunna ta in åtminstone 25% av publikkapaciteten, och det kunde man inte garantera i Dublin eller i Bilbao. Men några mil söderöver och i Ryssland gick det utmärkt. Så nu blir det att putsa skorna, tvätta landslagströjan och styra om kosan.

MatchdagarSverige inleder mot Spanien den 14 juni, klockan 21, då i Sevilla. Den stadion tar normalt in drygt 43 000 så snabbt räknat borde det kunna komma in drygt 10 000. Jag kan ju snabbt lista ut att dessa biljetter lär emigrera våldsamt snabbt, så det är knappast någon idé och boka plats på tåget till Sevilla. Spanien har spelat 25 matcher på denna station och aldrig förlorat. Må det bli första gången den 14 juni på Ramòn Sànchez-Pizjuàn Stadion.
I St Petersburg heter stadion Krestovskij och har en högre kapacitet, 67500, vilket borde innebära att man kan ta in nästan 17 000 åskådare enligt UEFAs önskemål om 25%. Jag läser i och för sig i kvällstidningen att man i St Petersburg tillåter minst 50% av publikkapaciteten.

Vi får väl se vad det slutar på. Jag tror ju inte att chansen ökar att kunna besöka den stadion vare sig den 18 eller 23 juni då Sverige möter Slovakien respektive Polen. Dels ligger de länderna bättre till ur resesynpunkt, vi är ju tvugna att åka färja, slovakerna respektive polackerna kan sätta sig i sin Skoda och dra rätt upp. Alla behöver med all säkerhet skaffa sig visa, men det är numera inga problem i Ryssland.
Från stadion i St Petersburg har Sverige ganska positiva fotbollsminnen, den 3 juli en bit in i andra halvlek satte Emil Forsberg sitt mål mot Schweiz och Sverige vann och tog sig vidare till kvartsfinal. Där nu England stod för motståndet, och var fräcka nog att vinna med 2-0, Sveriges saga var då all i detta VM. Nu är det två matcher i St Petersburg lyckoarenan, vi får hoppas att lyckan fortsätter, så blir det vidare färd. Jag vet ännu inte var.

FramtidenEnklast följer du utvecklingen på UEFAs hemsida som du finner på länken. Du kan med all säkerhet läsa om detta i olika kvällstidningar, också. Nu har det kommit en ny sida, med en massa info om detta EM, som snart drar igång, denna gång är det på svenska, så det är bara att smyga in på och läsa om FotbollsEM 2021

Besöka Ryssland – Och SpanienLäs vad vi skrivit om att besöka Ryssland. Och Spanien. Det finns även Coronan att hålla koll på. Idag verkar det inte vara några större problem att ta sig med bil till Spanien, men Coronan kan ju ändra sig, så håll dig underrättad. Enklast kör du Tyskland och övernattar i Luxemburg, sedan tar du dig vidare Belgien, Frankrike och in i Spanien.

FotbollsEM
FotbollsEM 2021