Flensburg – Ligger på lagom avstånd för en hel helg.

Detta inlägg har blivit läst 7010 Gånger!

Helgutflykt!

Flensburg - Skylt

Flensburg – Skylt

Bor du i södra Sverige så kan jag rekommendera Flensburg som en helgutflykt. Från Helsingborg är det knappt fyrtio mil, en färja och en bro, eller två avgiftsbroar. Det är snabb motorväg, så du bör klara det på omkring fyra timmar, det vill säga en ganska snabb förmiddag. Väl i Flensburg så hoppar du in på något centralt hotell och sedan har du hela helgen framför dig.
Du behöver mat och då kan jag rekommendera två. Dels den argentinska och dels Weinstube, en källarrestaurang, som rankas som Flensburgs bästa. Jag lovar, den lever definitivt upp till sitt rykte. Den argentinska är en grillrestaurang och även här får du godsaker som är vällagade och riktigt goda. Nu har jag, enkelspårigt nog, föreslagit köttrestauranger eftersom jag personligen gillar sådant. Det finns andra godsaker, jag lovar. Klicka dig in på Tripadvisor, så kommer du snart rätt.

Hamnstaden

Vad att göra i denna mysiga lilla hamnstad? Ja egentligen inte så mycket mer än att ta det lungt och koppla av. Vi brukar glida in på affärsgatan, Rote Strasse. Där kan man lätt smyga in i någon liten butik eller café. Det finns några trevliga glasserior. Du kan ta dig ner mot den klassiska hamnen, där du emellanåt kan få uppleva ett ankrace, eller någon annan aktivitet.
Det finns ett antal kyrkor i staden. Ta dig tid och besöka dessa katedraler. Du behöver icke vara religiös för att uppskatta dessa bygnadsverk. Vill du shoppa så finns Citti-Park en liten bit från centrum. Här finns det allra mesta, allt från en liten snaps till balklänningen. Och allt däremellan. Ska du prova allt, ja då vill det till att du har stora shoppingbilen med dig.

Shopping

När du lämnar Flensburg, så finns det ett shoppingcenter på andra sidan A7, Scandinavian Park. Inte så mycket till shoppingen egentligen, mest alkoholhaltiga drycker och hamburgare.

#Blogg100 – Dag 13

Flensburg - Några av de vackra byggnaderna

Flensburg – Några av de vackra byggnaderna (Bilden från http://maxpixel.freegreatpicture.com )
Flensburg - Ett av torgen (Bilden från https://commons.wikimedia.org)

Flensburg – Ett av torgen (Bilden från https://commons.wikimedia.org)