Färjetrafik från Sverige i sommar

Detta inlägg har blivit läst 1443 Gånger!

Färjetrafik i sommar från Sverige


Tittar man lite djupare, så finns det ganska mycket färjetrafik ut ur Sverige, för att hamna i Europa. Från södra Sverige finns den här listan, som ännu inte är riktigt fullständig. Men du ser att det finns alternativ. Klicka in på respektive hemsida och se vilka priser du får. Det kan ibland vara värt en liten omväg för att spara en tusenlapp. Jag väljer att inte ha med några priser, eftersom de ändras ganska ofta, och du har just dina förutsättningar för att resa med färja.

Ystad – Sassnitz
En ganska ny linje finns mellan Ystad och Sassnitz, FRS-Baltic. Det är den snabbaste, det tar cirka 2,5 timmar, men så har du dessutom cirka 3,5 timmar i bilen innan du når Berlin. Tar du tåget så tar det omkring fyra timmar, till en kostnad av knappt femhundra sek. Lägg till en bil, så rasslar det till. I mitten av Juli kostar en bil och två personer €159 och de använder sig av någon egen växlingkurs, så det blir ganska dyrt, kan jag anse. Om de tar betalt i EURO, så växlar min bank till en betydligt lägre kostnad. Det var dåligt. Nu ska vi bara åka med, så återkommer jag med recension.

Trelleborg – Ut i Europa


Trelleborg börjar bli en ganska stor hamn, med många avresor och med många destinationer. Bara TT-line kör till fyra olika ställen. Travemünde, Rostock, Swinoujscie och Klaipéda, Litauen.
Stena Line har en ort i Tyskland från Trelleborg. Det är Rostock. Men det finns destinationer från andra avreseorter, Karlskrona kan du komma till Polska Gdynia. Från Nynäshamn blir det spännande Ventspils, Lettland, och befinner du dig i Stenas hemmastad, Göteborg, så är det bara att kliva på och njuta av resan till Kiel eller kanske Danska Fredrikshamn. Stena har dessutom en massa linjer nere i Ruropa, mest vid de Brittiska öarna.
Travemünde
Du kan åka från Malmö med Finnlines och hamna i Travemünde, strax utanför den vackra hansestaden Lübeck.
Från Trelleborg reser du med TT-line till Travemünde.

Till Danmark

Du såg här ovan att Stena kör även till Danmark från Göteborg. En ganska ny linje är Halmstad – Grenå.
Till Danmark tar du dig givetvis också den klassika vägen, från Helsingborg och kommer fram tjugo minuter senare, till Helsingör. Det är Scandline eller som de numera heter Forsea som trafikerar.
Till Danmark kan du givetvis ta den nybyggda fina bron, Öresundsbron, där du snabbt och enkelt kommer mellan Malmö och Köpenhamn.

Inom Sverige – Till Gotland


En del kallar ön för utlandet, och det kan ligga en del i det. Massor med besökare varje år kommer till ön, och tar del av den härliga naturen, Visby medeltida ringmur och allt annat som erbjuds. Vill du ha med dig bilen, då är det enbart färjan som gäller. Rederiet heter Destination Gotland, och det är ett dotterbolag till Rederi AB Gotland.

Färja till Öland


I Slutet av 1972 invigdes Ölandsbron, en bro som för all framtid förändrade livet på Öland. Nu kunde alla snabbt och enkelt ta sig till ön, tidigare var man tvungen att ta färjan. Det kan du i och för sig ännu göra, om du nu vill ha lite frisk havsluft. För några hundringar kan du uppleva färden över Kalmarsund med Ölandsfärjan.

Ven i Öresund


Hit finns ingen bro, och det kan jag tycka är alldeles utmärkt. Du får ta dig till Landskrona, parkera bilen och därefter promenera till den lilla färjan, Ventrafiken, som tar dig, på ungefär 30 minuter till eller från Ven. Du kan få med dig bilen, men glöm det. Ven ska upplevas i naturlig miljö, med promenad eller från en cykelsadel. Den senare hyr du på ön, för en rimlig penning.

Färjetrafik från Sverige i sommar
Färjetrafik från Sverige i sommar