Färjelinjen Gedser – Rostock

Detta inlägg har blivit läst 3687 Gånger!

Ska du till Berlin, så är nog det här den snabbaste vägen. Färja mellan Gedser och Rostock tar 1 timme och 45 minuter. När du väl är framme i Rostock så har du ca tjugotre mil till Berlin på fin motorväg. Vissa avsnitt har fri fart, vilket gör att du kan gasa på lite och ta dessa 23 mil på under två timmar. Den här sträckan har ofta inga hinder. Ja, när jag skriver på det sättet, så inträffar säker en trafikolycka och du blir stillastående i tre timmar. Låt oss hoppas att det inte inträffar.
Återgår till färjelinjen. Utbudet på dessa färjor är ungefär som Helsingborg – Helsingör. Du kan köpa med dig lite färdgodis, någon belöningsöl (som du tar när du kommer fram) och lite lukta gott. Jag har inte åka så mycket så att jag kan berätta vad som finns på de olika färjorna.

Linjen Gedser – Rostock

Linjen trafikeras av tre färjor, Berlin, Copenhagen och Kronprins Fredrik. Incheckningen är enkel, du kör fram i rätt bana, visar upp din biljett och väljer fil. Här kan du boka avgång och det är bra när det är högsesong, under Juli för det mesta.

AutoBizz

Har du skaffat AutoBizz, så ska du använda det här. Kommer du i tid, jag vill minnas att det är femton minuter innan färjan avgång, så är du garanterad plats om du kör in med ditt AutoBizz. På priset händer det inget, det är samma pris som om du skulle köpt din biljett på nätet.
Färja avgår varannan timme från Gedser, ojämna klockslag, på dagtid. Den sista avfärden är 02.30. Sedan kommer dagens första klockan 07.00. Se till att vara där i lite tid. Jag kom en gång 06.55 till Gedser. Då hade färjan redan lagt ut. Surt sa vi, och så fick vi äta medhavd frukost i färjeläget. Jag ska, för ordningens skull berätta att jag hade lite tur en gång. Då kom vi också sent. Men då sa man till från incheckningen att det kom en bil till, och färjan var snäll och väntade någon halvminut på oss.

 

Scandlines Färja turer Danmark - Tyskland

Scandlines turer Danmark – Tyskland