Färja till Tyskland

Detta inlägg har blivit läst 1785 Gånger!

Betalt samarbete
Färja till Tyskland
En Flodbåt i Nederländerna, Groningen. Kanske inte det man tänker på när man säger Färja till Tyskland

Har du ändrat färdsätt, så som jag har gjort. Förr i tiden körde vi alltid bil, men har numera ändrat till tåget. Visst, det har blivit betydligt besvärligare. Förr klev man på i Malmö och vaknade i Berlin, eller det gjorde man inte. Man vaknade på färjan mellan Trelleborg och Sassnitz, för att sedan somna om när fäjan var framme. Du kan göra samma resa idag, men då får du gå några steg, dels i Trelleborg, dels i Sassnitz. Bättre då att åka Trelleborg – Rostock, det ger betydligt fler möjligheter.

Resa med tåg!



Tåget är det nya sättet att resa, enligt min åsikt. Du kliver på någonstans, och en stund senare, kanske ett antal timmar, lämnar du tåget. Om du vill, så har du kunnat käka både lunch och eftermiddagskaffe. Du kan dessutom slumra en del. Välj vart du vill åka ifrån. Du kan börja med en färja från Sverige, kanske färja till sassnitz eller annan tysk hamnstad. Möjligheterna är många. När du anländer den tyska staden du beställt till, så tar du dig enkelt upp till Hauptbahnhof, och där väljer du vart du vill åka, om du nu inte varit så förutseende att du redan beställt biljett. Då ä din största uppgift att passa tiden. På färjan från Sverige väljer du om du vill smörja kråset, eller vila kroppen. Det finns ofta utrymme för båda.

Färjan till Tyskland
Här kommer färjan till Kiel.

Ta med bilen!



Med den här möjligheten skapar du vidare möjlighet att ta bilen, och komma fram till Tyskland utvilad. Om du i stället kör hela vägen, så ska du passera Danmark, en resa på ofta lite drygt två timmar, jag skriver ofta, för det händer att det är stopp på vägen. Danmark har blivit något av akilleshäl oavsett vart du ska i Europa, och om du inte vill ta flyget. Kör du bil, så är det numera så intensivt att det emellanåt inträffar olyckor och du kan bli stående flera timmar, Tågen går visserligen, men det är ibland nästan omöjligt att få tag i biljetter, de ä nästan lika eftertraktade som The Boss på Ullevi, där man säljer 60 000 biljetter, på en ytterst kort stund. Riktigt lika intensivt är det inte på det tåget, och det beror på att man inte riktigt vet när biljetterna släpps.
Det bästa är att då ta dig till Trelleborg, eller Ystad för den delen, inleda resan med en härlig och stärkande färjetur, där du laddar upp. Väl i hamn är det bara att leta efter närmaste järnvägsstation, Hauptbahnhof, och ordna biljetter. Det brukar vara betydligt enklar den vägen.

Bor du på västkusten?



Bor du på västkusten så tar du givetvis färjan mellan Göteborg och Kiel. Väl framme i Kiel, så tar du en promenad, det kan vara några hundra meter, kliver på ditt tåg på Kiels station, och så åker du dit du ska. Du kan givetvis ta bilen även på den här sträckan. Från Kiel kommer du ganska långt ner i Tyskland, på en dag. Färjan från Göteborg brukar vara framme vid nio-tiden på förmiddagen, så har du skött, dig, inte smakat för mycket av spriten, som finns ombord, så kan du ha en angenär resa en bar bit ner i Tyskland.