Färja Rödby – Puttgarden

Detta inlägg har blivit läst 4459 Gånger!

Med en färja som tar ca fyrtiofem minuter kan man lätt ta sig till Tyskland, genom Danmark. Jag tänker på sträckan Rödby – Puttgarden. Där finns det avgångar varje halvtimme på dagtid. Har du AutoBizz, så behöver du inte boka, det är bara att glida in och ställa sig i kön. Bokar du i tid, minst två veckor innan, så åker för under halva priset.

Om de små orterna

Ingen av  Rödby – Puttgarden är några större orter. Den danska har drygt 2000 innevånare, Ptuttgarden en tiondel. Det är respektive hamn som är den stora grejen. I puttgarden finns det alsolut största gränshandeln med sprit och godis som jag känner till. En stor färja, fyra våningar, som man fyllt med alkohol och godis. Det kallas Bordershop och ställer du dig på parkeringen och tittar, så ska du se att de allra flesta är svenska bilar och minibussar, som fylls med diverse. Mestadels öl, men massor av vin och starksprit. Man får numera föra in för eget behov, och kan man visa att det är fest på g, så kan man plocka med sig ganska mycket. Utbudet på bordershopen i Puttgarden är enormt. Men man klara sig icke i jämförelse med vårt systembolag i antalet artiklar. Bordershop satsar mer på volym än på stort utbud.

Utgångsläget

Från Puttgarden så tar du dig längs Europas västkust, kanske med Italien som den delen längst österut. Ska du ännu längre österut tjänar du på andra färjelinjer. Jag vill bara varna för att ta A1 söderut. Ja från Hamburg och till Bremen brukar det gå an. Men längre söderut, då hamnar du säkert i något stopp. När du kommer till Dortmund och ner till Köln, då har du en av Tysklands väginfarkter. Trots att det finns både tre och fyra filer, så är det alltid stopp någonstans. Välj andra vägar. Jag brukar ta A7 söderut. Eller varför inte passa på att besöka det vackra Holland eller Belgien.

#Blogg100 – Dag 7

Färjan - Scandlines Prinsesse Benedikte

Färjan – Scandlines Prinsesse Benedikte