Färja Karlskrona – Gdansk

Detta inlägg har blivit läst 2319 Gånger!

Färjan Karlskrona – Gdansk

Dags för lite avkoppling eller ta den östra vägen söderut? Ja då kan jag rekommendera dig att åka till den gamla örlogsstaden Karlskrona. Där glider du på någon av Stena Lines färjor och njuter av havet under många timmar, drygt elva på de flesta turer. Så hamnar du i Gdansk, en av alla de fantastiskt trevliga polska städer, där du lungt kan uppleva staden under en hel del dagar. Räcker det inte så har du både Sopot och Gdynia som ingår i trippelstäderna. Du märker knappast vilken av de tre städerna du befinner dig i, de är i stort sett sammanbyggda.

Gillar du att åka färja så kan du åka på en kryssning just nu. 99 kronor och du får en plast i hytt. Ganska perfekt om du bara vill koppla av och kryssa. På färjan finns underhållning i form av party, shopping, SPA och givetvis mat. Så passa på tillfället, smörj kråset på Färjan Karlskrona – Gdansk

Shopping

Har du den där härliga shoppingådran i dig, så finns det möjlighet att tillfredställa även den. Då åker du på en 36-timmars kryss och har en hel dag i land. Vad jag förstår så kostar även dessa små utflykter 99 kronor. Det finns hyfsade centra i både Gdynia och Gdansk. Drygt 250 butiker i Gdynia och 220 i Gdansk bör väl räcka till för att tillfredställa dina shoppingbehov. På kvällen åker du tillbaka med färjan, äter gott, då säkert med lite gott vin till. Sedan lovar jag dig att du smyger ner i sängen. Jag ska återkomma med inlägg om köpcentren.

Gdansk

I Gdansk ska du givetvis besöka det långa torget (Dlugi Targ). Där brukar det vara trångt. Kommer du i rätt tid(Normalt, i början av augusti till 20 augusti), så träffar du på en festival, Dominikusmarknaden.
Jag kan avslutningsvis avslöja att prisnivån ännu är behaglig i Polen. En lunch får du för en femtiolapp, en öl tio – femton kronor. Enligt Forex semesterindex för 2017 ligger Polen på 43% av den svenska prisnivån. Du får en hel del för dina pengar.

Stena Line trafikerar linjen Färjan Karlskrona - Gdansk

Stena Line trafikerar linjen Karlskrona – Gdansk