Färja Helsingborg – Helsingör

Detta inlägg har blivit läst 8093 Gånger!

Kortaste färjeturen

Det här bör vara en av världens kortaste färjeturer, den tar bara tjugo minuter. Det är sällan kö, undantag är de stora resehelgerna i Juli. Men i övrigt är det i princip bara att glida in och placera sig i den kö som man får sig tilldelad. Du kör ombord med din bil senast en minut innan avgång. Kommer du till fots, så är den tiden tre minuter. Oavsett vilket, så har du ofta inlett din bilresa till Europa via denna väg.
Det är normalt fyra färjor som trafikerar linjen, Tycko Brahe, Aurora, Hamlet och Mercandia. Mellan 10.30 och 19.30 går färjorna varje kvart, resten av dygnet var tjugonde minut. På småtimmarna är det var trettionde minut.
Du behöver inte boka avgång, din biljett passar till det dygnet du har bokat. Samma sak på hemresan, biljetten fungerar under det bokade dygnet, eller om du har en öppen biljett, så åker du med i mån av plats. Det finns ofta plats.

AutoBizz

Om du åker ofta, det vill säga mer än två gånger per år, så ska du definitivt skaffa dig ett AutoBizz. I första hand av tvp orsaker, den första är lathet. Du behöver inte boka något, du kör bara i rätt fil, berättar hur många ni är i bilen, och så glider du fram i en egen kö. Jag har för mig man har någon form av förtur om det är långa köer. När du passerar incheckningen, så dras biljettpriset från ditt kort. Den andra fördelen är kostnaden. Du sparar en hel del pengar. Med AutoBizz kostar det betydligt mindre att passera sundet. Kortet kostar 250 kronor per år, en väl placerad investering.
På färjan finns det servering och bordershop. Det senare har ett ganska hyfsat utbud, kanske inte den största upplevelse men tillräckligt för att hitta bilgodis och kanske en öl när du kommer fram till din destination.

Blogg100 Dag 3

 

Bild från http://www.visitdenmark.se/sv/danmark/scandlines-0

Bild från http://www.visitdenmark.se/sv/danmark/scandlines-0