En liten helgresa?

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 11865 Gånger!

Jag kommer att skriva om en hel del resmål som du lätt når över en långhelg, med bil. Du åker på Torsdag och är hemma igen på måndag eftermiddag. Jag utgår från Helsingborg, tar färjan till Helsingör, E45/E55 till Rödeby eller Gedser. Färja till Puttgarden eller Rostock. Den resan tar omkring fyra timmar. Lägg till några timmar i bil, så är ni framme vid målet.
En annan resväg som jag tänker utnyttja är vägen över Fyn och Jylland. De båda broarna över Stora och Lilla Bält kommer att utnyttjas. När du passerar den tyska gränsen har det gått omkring fyra timmar. Lägg till några timmar till i bilen, så har du riktigt många trevliga orter och städer att besöka.
Kostnaden för trippen Helsingborg – Puttgarden eller Rostock hamnar på på drygt 2400 sek till Puttgarden och någon hundralapp extra om du tar vägen över över Rostock. Väljer du brovägen stannar priset på omkring 1500 sek. Men det är omkring 15 mil extra.
Tar du vägen via Öresundsbron har du ungefär samma kostnad, och fem mil längre om du utgår från Helsingborg. Befinner du dig på annat ställe, kanske södra Skåne, så blir det givetvis andra förutsättningar. OCH, de priser jag har plockat fram är icke fastnitade i sten. Det finns gigantiskt med rabatter på alla håll och kanter. Mitt tips är att du ägnar en lite stund och jämföra priset. Det kan bli riktig förnämlig timpenning.
Tar du vägen via Trelleborg så kan du välja en avgång sent på onsdagskvällen. Då vaknar du pigg och utvilad i Rostock vid sextiden på morgonen. Ungefär samma kostnad som övriga färjor, 2500 sek inklusive hytt.
När jag skriver om något lämpligt resmål, så får du tips om olika hotell, restauranger och saker att göra. Har du bättre eller andra tips, skriv gärna det i kommentarerna. På så sätt kan vi göra en riktigt bra blogg med många fina tips.

 Booking.com