Drivmedelspriser. Europa 

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 5233 Gånger!

Läser på SVD att bensinpriset är högt i Europa. Jag blir lite förvånad över listan de har. Nu tankar jag visserligen Diesel och har inte brytt mig så mycket över bensinpriset. Jag ska framöver kolla även bensinpriset, och återkomma i frågan.
Jag har än så länge passerat fyra länder: Sverige, Danmark, Tyskland och Holland. Allra högst i Tyskland och Billigast i Frankrike enligt den här listan:

Tyskland 12,79

Sverige 12,58

Holland 11,99

Danmark 10,34

Belgien 10.40

Frankrike 10.09

Spanien 11.60

Detta med växlingskurser från Forex. I Danmark sker dessutom någon speciellt, tror jag. Nämligen att priset varierar över dagen. Jag har några gånger den senaste tiden åkt till Köpenhamn via Helsingör. Då kört Strandvejen för att den är rofylld och vacker. På morgonen har priset stått i ca 7,68 i Humlebaek. På hemvägen, ett antal timmar senare så har det varit uppe i 8,28. Min teori är att det danska priset varierar över dagen.

Det här är vad jag noterade på vår resa i september/oktober 2016. Jag såg ett extrapris i Spanien på 9,58, men det tar jag inte med, det var ju en kampanj.

På hemvägen, just nu är vi i Colmar, Frankrike, blir det att fylla upp i Frankrike. Sedan får vi se vilken väg vi tar hem. Om det är Tyskland eller Belgien/Holland. I det senare fallet blir det påfyllning i Belgen. Slutligen fyller vi på i Helsingör, innan vi glider hem till kära Sverige.