Dag 3 – OS-städer, Alptoppar – Trieste. Hur gick det?

Detta inlägg har blivit läst 4526 Gånger!

Förra inlägget skrev jag i går morse. Då stod OS-städer och Brennerpasset på programmet, liksom bron 190 meter upp i luften. Jag kan redan nu avslöja att detta troligtvis icke blir resans höjdare. Vi missade både Innspruck och bron. Den första av den enkla anledningen att jag missade avfarten till staden. Vi såg den ovanifrån, men det räknas inte riktigt. Så denna pärla står kvar på bucketlistan.

Bron

Bron, den som är 190 meter upp i luften, den stod icke där jag trodde, nämligen starx efter passagen av Brennerpasset. Eller så svänge vi av för tidigt, vi ville passera Cortina, OS-staden. Visserligen körde vi över ett antal broar, men ingen kändes så hög. När jag kommer hem ska jag leta efter var bron är placerad och då kan jag avgöra om vi åkte över den.

Brennerpasset ska jag skriva en egen artikel om när vi kommer hem. Mycket historia och en liten besvikelse…

Trieste – en oupptäckt pärla

Gårdagens stopp var Trieste. Oj vilken fyrkantig stad. Jag tror det var så romarna byggde städer, snörräta raka linjer. Det kan vara någon annan, jag ska återkomma i frågan. Trieste kännsvinte som en stad väl värt ett besök, om man suger på namnet. Ändra den uppfattningen. Den 17 september gick vi ut på kvällen i bara kortärmat. En trevlig vända på strandpromenaden följt av en tur på ett av torgen. Satte oss ner på en uteservering och beställde in var sitt glas vi till kära hustrun och undertecknad. In kom vinet OCH chips och krustader, tre var. Visserligen kostade vinet tio euro styck. Ett glas kan jag tycka det priset vara OK. Med detta galanta tillbehör så blev det definitivt värt priset.

Senare gick vi upp i gränderna och hittade en trevlig restaurang. I Italien ska man äta pasta. Vi följde traditionen och in kom Lasagne på Italienskt vis. Jag gillar Italiensk mat, om den är gjord på svenskt vis. Italienarna kan inte riktigt laga italiensk mat. Det är min åsikt. Nu var denna Lasagne av den bättre sorten, det ska erkännas. Nästa gång går jag nog in i köket och visar dom hur man gör. På grannresaurangen spelade dom gitarr.

Just nu sitter jag i Dubrovnik – Kroatien. Jag har nog aldrig sett så mycket backar och trånga gränder. Jag återkommer med dagens upplevelser. Nu ska vi kopplaav en stund.