Bucketlist!!! – 1

Detta inlägg har blivit läst 1116 Gånger!

Har du en Bucketlist? Mycket ligger på is, så här i Coronatider, men att planera resor kan aldrig ligga på is. Jag vet inte hur du gör, men i mitt huvud finns det ständigt plats för nya resmål, ibland blir det en plan, och ibland blir det en resa. Det som är skojigt är att planera och ibland drömma mig bort. Det är givetvis intressant att hela tiden leta fram nya platser att läsa på. I morse när jag slösurfade lite på Insta så dök en fin bild upp på ett gäng korsvirkeshus. Jag placerade det direkt i Tyskland, mitt favoritland i Europa, och mycket riktigt, en ny stad kom fram, Michelstadt, ligger i Hessen en bit ovanför München och söder om Frankfurt am main.

En perfekt liten stad, Michelstadt.En perfekt liten stad (drygt 16 000 invånare) något större än min egna Visby. Historiskt centrum, men med dåligt med centralt belägna hotell. Det närmaste jag snabbt fann var en lägenhet drygt 3 kilometer från centrum. Men ändå, staden finns nu med på listan över platser att besöka. Det är en väldigt lång lista, som tur var reser jag bara i Europa, så det är trots allt hanterbart. Jag räknar med att om vi besöker någon plats på listan så vill jag nog stanna minst fyra nätter, så att man hinner bekanta sig på platsen. Det skulle innebära cirka 500 nätter, alltså dyrt ett år, eller sexton månader. Drömma kan man ju. Det får bli avprickningar efterhand, och inte alla i en direkt följd, då tror jag intresset försvinner.
Skapa listor, över kommande besök.
Nåväl, det är skojigt att skapa listorna, och det är skojigt att ibland ta fram listan och se vad som kan besökas, när vi är på resa, eller planerar resan. Det blir två upplevelser, minst. Dels när vi planerar, dels när vi besöker, och dels när vi kommer hem, och ska minnas allt vi gjort. Där är det tur att vi för anteckningar, och tar en massa bilder. Jag fann nyss en ny app, Polarsteps, som ska följa den väg man kör eller promenerar, så att när man kommer hem ska man kunna plocka fram appen, och se på en karta hur man transporterats sig. Ganska kul, och om den fungerar blir det alldeles utmärkt. Jag har inte testat den, ännu. Ska ta en stadsvandring idag, och ha den på. Den ska fungera ungefär som Runkeepeer, men då utan motionen. Återkommer i frågan.

PayupJag har fått i uppdrag att skriva lite om Payup, en liten fin sida, där du kan jämföra en massa olika lån och krediter. Surfa gärna in och kolla vad som kan passa dig. Du har ju länken här ovan, och har du som jag, en väldigt lång bucketlist, då kan det vara bra att fylla på reskassan. Kom ihåg var du hittade tipset.

Åter till BucketlistSom jag tidigare antydde, så börjar listan bli lite lång. I Höst ska vi pricka av en hel del platser, framförallt i Belgien, Spanien och Portugal, där vår höstresa är planerad. Men det finns många härliga platser i Sverige, som finns med på listan. Vi ska ta en Swemester i år igen. Tog några veckor förra året, och fick lite blodad tand, då vi åkte i mellansverige, och en bit upp till Dalarna, Vackra hotellet eller kanske pensionatet Backlunds i Vikarbyn, är en sådan upplevelse som jag ännu ryser av. Att sitta på deras balkong, med hela Siljan framför fötterna, ja det är livskvalité, jag lovar. Det är lite sådana upplevelser jag letar efter, nu när jag går igenom min svenska lista och letar efter upplevelser till sommarresan. Får se om det blir med bil eller tåg. Det kan bli bottenviken runt, då vi kör upp på den svenska sidan, med lämpliga stopp, rundar uppe i Haparanda och så smyger oss ner på den finska sidan, för att avsluta över Östersjön, med någon finlandsfärja. Alternativet att ta oss när via Baltikum, och ta en färja från Ventspils eller Klapedia. Numera finns det ganska många alternativ även från Lettland och Litauen, inte bara Estland och fina Tallin. Du har färjorna i den vänstra spalten, här på bloggen.

Tjurrusning i Pamplona, Spanien, på mångas Bucketlist, dock inte min.
Tjurrusning i Pamplona, Spanien, på mångas Bucketlist, dock inte min.