Boka hotell

Detta inlägg har blivit läst 1447 Gånger!

Boka hotell blir knepigare

Boka hotell blir allt knepigare.Jag vet inte om jag är snål eller uppmärksam, men på senare tid har jag allt svårare att hitta Hotell i Europa, där allt ingår. Åker jag bil, så vill jag kunna parkera bilen inom rimliga gränser, då menar jag både avstånd och pris. Det är ju ofta som så att när jag kommer till ett hotell, så är det ofta till en ny stad, eller plats, och då kan jag tycka att hotellet skulle kunna ordna hyfsade parkeringsplatser till rimliga kostnader.

Boka Hotell blir allt mer knepigt. Vackra hotellrum, men ibland med stora bikostnader
Vackra hotellrum, men ibland med stora bikostnader
BIld av Sofie Zbořilová från Pixabay


När vi hade vår svenska semesterresa i slutet av Juli och Början av augusti, så bokade vi in oss på hotell hela vägen. I Örebro, som var absolut dyrast, Clarion Hotel Örebro, så hade man visserligen fixat en plats i ett parkeringshus till den blygsamma kostnaden av 170 sek per natt. Om jag förstod parkeringshusets regler så var maxkostnaden 150 sek. Jag hade ju uppskattat om hotellet hade förhandlat fram ett bättre pris för mig som gäst, men så var icke fallet. I stället sänker man säkert priset på rummet, i syfte att få fler besökare, och så plockar man in pengar på andra saker i stället. Samma sak skedde i Eskilstuna, Comfort Hotel. Där var priset en hundring per natt, även detta i parkeringshus. Jag såg ingen prislista i parkeringshuset, så jag kan inte avgöra om det var ett bra pris, eller om man gjorde som i Örebro. Bästa hotellet sett med parkering var trots allt Best Western Plus Grow i Solna. Ja jag vet inte riktigt hur det blev Solna, jag tyckte det låg utanför Sundbybergs station. Men det var ett bra tag sedan jag kunde gränserna i området, så jag ska inte ta diskussionen. I vart fall, kärnan, här erbjöd man gratis parkering i ett närbeläget parkeringshus, ett nybyggt och fint som rackarn. Det var bara det att jag inte kom underfund med hur man skulle köra för att komma ut, jag körde lite mot trafiken det gick bra. Det var kanske inte det smartaste, men vad skulle jag göra. Ut kom jag i vart fall. De hotell som jag nu räknat upp, var alla riktigt bra, sett ur synvinkeln att övernatta, men parkera bilen, det får de två första, Örebro och Eskilstuna underkänt på. Solna kommer säkert att få flera besök av oss, i det priset ingick också en stadig frukost, och ja jag ljuger inte. Vi var där under Coronatider, de hade fixat så att ingen frukost serverades i matsalen. I stället kunde man hämta en liten Frukostkasse, som innehöll det mesta. Vi skulle vidare, söderut. Vi stannade vid Tystberg, knappt tio mil söderöver, utanför COOP, på en utsatt sittmöbel. Allt i strålande sol, och riktigt mysigt. Jag var hungrig och tänkte att det här suger jag nog i mig. Vi hade nästa stopp för lunch vid HOOKs Herrgård. Hade jag nu varit snål i överkant, så hade resten i kassen räckt för mig, nu sparade vi och åt en god lunch vid golfbanans restaurang, det är ett ställe jag kan rekommendera med gott samvete. Jag har besökt stället vid flera tillfällen, och varje gång har maten varit superb. Nu hade man flyttat ut restaurangen från huvudbyggnaden, det sänkte i och för sig miljön en del, men absolut inget på maten. Så vill du äta gott i området söder om Jönköping, då har du Hooks Herrgård att luta dig mot.

Boka Hotell och få denna härliga frukostutsikt, då ska du vara nöjd med ditt val.
Boka Hotell och få denna härliga frukostutsikt, då ska du vara nöjd med ditt val.
BIld av Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏 från Pixabay


Är du inte riktigt hungrig då, så ta ytterligare fem mil, till Värnamo. Mitt i centrum hittar du Tre Liljor som ligger i samma byggnad som Best Western Hotell i Värnamo. Skulle inte det duga, så kör ytterligare några mil söderut. Strax dyker Toftaholms herrgård upp. Det är en njutning från det att du parkerar bilen, tills du tar sista slurken av kaffet.
OK, nu spårade jug ur lite, men det beror på frukostkassen från Best Western Plus Grow Hotel i Solna, den som räckte hela dagen. Nu letar jag hotell, eller boende på vår höstresa, som förhoppningsvis ska hamna i Sachsen och Sachsen-Anhalt, ev Türingen, vi är i mitten av Tyskland, vi har spåren efter Martin Luther i sikte. Inte så mycket hans bravader, mera att besöka de städer, och någon annan, för att uppleva området. Och jag letar nu hotell. Det ser ganska kul ut när jag hittar ett hotell, som verkar vara lägligt placerat och har bra rum. Men sedan kommer det lite tillägg. Frukost €25 per person, det är dryga 500 sek per morgon. Vi äter goda middagar för dessa pengar. Och så ska dom gärna ha €17 – €25 för bilen. Tänk på att ett dubelrum kostar kanske €65 så blir det mer pengar om vi ska ha både frukost och parkering. Nu är vare sig hustrun eller jag så matarga på morgonen, får vi i oss var sin kopp kaffe, så överlever vi en stund. Vi har alltid en vattenkokare med oss, och numera frystorkat kaffe. Det blir att vi sätter oss i bilen och kör en liten bit, innan det dyker upp något litet morgonöppet café eller liknande. För mindre än hälften plockar vi i oss en god och ofta nyttig frukost, en sådan vi klarar oss väldigt bra på.
Jag har numera skippa de centrala hotellen och letar efter slott eller lantegendomar som hyr ut bostäder. Det är visserligen en bit utanför citykärnorna, men det ingår ofta både frukost och parkering. Ofta i en magnifik miljö. Rummet kostar kanske någon € mer än i staden, men vi får riktigt härliga rum, vi får frukost och parkering, således troligtvis bättre/lägre pris än om vi bor i staden.

Boka Hotell - Allt knepigare
Boka Hotell, allt knepigare
BIld av StockSnap från PixabayPå vår Sverigeresa kan jag rekommendera boende enligt följande: Rasta Götene, fina små hus med frukost inne på Rasta och parkering utanför huset, Quality Vänersborg, parkering gratis utanför hotellet och en härlig frukost, Clarion Collection Hotel Bristol, här erbjöd man parkering för en hundring, men parkerar du på paralellgatan, så är det gratis hela natten, frukost ingår. Och gillar du Whiskey, så har du kommit rätt, jag har för mig det fanns drygt 250 sorter. Kvar på resan har vi Backlunds boende i Dalarna, som jag tror jag kan utnämna till resans absolut bästa boende. Här var det inget tjafs om parkering eller extra för frukost, det var gott och det var riktigt trevlig. Åker vi till Dalarna framöver, så är det här alternativet, garanterat. Det som kan konkurrera är Wiks Slott. Gratis parkering, gratis frukost och så hade man en grillbuffé som ingick i priset. Vi gillade det, men ska i ärlighetens namn sägas att bor man längre än två nätter som vi gjorde, då kan grillbuffén bli lite mycket. Grillat är gott, men i begränsade mängder.
Jag återkommer näg jag har jagat färdigt i Tyskland. Det kan kanske komma någon läckerbit.