Bilverkstad inför resan.

Detta inlägg har blivit läst 3527 Gånger!

Hur har du det med din bilverkstad? Där behöver man ha ett gott samarbete, om det nu inte är som så att du fixar din bil alldels själv. För egen del, så hittar jag tanklocket, och det är fint väder och medvind. Ska jag ut på långresa så lämnar jag alltid bilen på service, för att den ska ha så bra förutsättningar som möjligt att kunna fungera.

Assistansförsäkring


Till detta har jag en bra assistansförsäkring, så att jag slipper mecka om något ändå inträffar. Kolla bara att din assistansförsäkring gäller i de länder du ska åka. Jag har sett en del märkesverkstäder som erbjuder assistans, men de glömmer att många åker utanför Sverige, och då är det ju värdelöst om du får punktering i Tyskland på autobahn.
Det är bättre att betala någon liten krona för ett fullgott skydd i hela Europa. Titta speciellt så att försäkringen gäller i de länder på Balkan som inte är med i EU. Albanien är ett sådant land, Kosovo är ett annat.
För Kosovo gäller ändå inte din vanliga bilförsäkring, du behöver grönt kort, annars får du lösa en ny försäkring när du kör in i landet. I Kosovo ska du inte heller vara om du vill besöka Serbien, då du inte blir insläppt Serbien från Kosovo. Då får du köra runt, och det är synd att du ska missa Serbien, det är ett vackert land. Besök gärna huvudstaden Belgrad, där floderna Sava och Donau rinner samman.

Försäkring inför Europa


Så då vet du lite hur du förbereder en bilresa i Europa. In på verkstaden först och be att dom kollar bilen. Sedan ser du till att din assistansförsäkring gäller i de länder som du ska besöka, och gärna något grannland. Man vet ju aldrig vad ni får för er. Att köra bil innebär stora möjligheter att välja vart ni vill åka, och det skulle ju vara synd att inte hamna där ni vill, bara för en liten försäkrings skull.

Bilverkstad i Högsbo


Du som bor i Göteborgsområdet kan ju med glädje besöka bilverkstad i högsbo västra frölunda Så fixar dom din bilservice och du kan med gott samvete ge dig ut i Europa med bilen. Undvik bara A10 i Österrike, eller var åtminstone väldigt noga med hastigheten.

Bilverkstad
Bilverkstaden